Αίτημα εξαίρεσης Πλεύρη, Ράπτη, Κεγκέρογλου καταθέτει ο Παπαγγελόπουλος δια του συνηγόρου του στην Προκαταρκτκή

Αίτημα εξαίρεσης τριών μελών της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής κατά Δημήτρη Παπαγγελόπουλου καταθέτει σήμερα, Πέμπτη, και λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της το απόγευμα, ο δικηγόρος του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρης Τσοβόλας.

«Θα ζητήσω την εξαίρεση τριών μελών της προανακριτικής για να αποδείξω την υποκρισία τους» δήλωσε ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας στο Open, προσθέτοντας ότι ήδη εγείρονται πολύ σοβαρά νομικά ζητήματα».

O συνήγορός του Δ. Τσοβόλας θα καταθεσεια ίτημα και υπόμνημα  όπου θα αποδεικνύεται ότι είναι παράνομη η εξαίρεση των Πολάκη, Τζανακόπουλου ενώ θα ζητήσει την εξαίρεση τριών μελών της προανακριτικής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documentonews.gr, θα ζητήσει να εξαιρεθούν από τις εργασίες της Προνακριτικής Επιτροπής οι: Έλενα Ράπτη, Θανάσης Πλεύρης και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η αιτιολόγηση

Για την κυρία Ράπτη και τον κ. Πλεύρη η αιτιολογία για το αίτημα εξαίρεσης είναι ότι και οι δύο ήταν σύμβουλοι Υπουργών Υγείας. Θυμίζουμε ότι η Έλενα Ράπτη υπήρξε σύμβουλος του Άδωνη Γεωργιάδη και ο Θανάσης Πλεύρης, σύμβουλος του Μάκη Βορίδη.

Για τον Βασίλη Κεγκέρολγου ο κ. Τσοβόλας θα ζητήσει την εξαίρεσή του λόγω δηλώσεων που έχει κάνει στον τύπο.

Παράνομη η εξαίρεση Τζανακόπουλου-Πολάκη, άκυρες οι εργασίες της

Στην ίδια εκπομπή, ο κ. Παπαγγελόπουλοε, χαρακτήρισε «παράνομη, αντισυνταγματική ενέργεια την εξαίρεση των Πολάκη, Τζανακόπουλου». Εξήγησε ότι δεν είναι ίδιες οι περιπτώσεις με εκείνες του 2010 που επικαλούνται. «Το 2010 δεν είχαμε προανακριτική, αλλά προκαταρκτική. Υποβλήθηκε μια «ευχή» και έγινε αποδεκτή. Είχαν ήδη καταθέσει οι μάρτυρες», εξήγησε.

Τέλος σημείωσε πως εάν επιμείνει στην παρανομία η Επιτροπή, θα είναι άκυρη η εξέταση με αυτές τις παράνομες αποφάσεις ενώ πρόσθεσε ότι δέχεται «βάρβαρη και χυδαία επίθεση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here