Αήθης προσωπική επίθεση Βέμπερ στον Αλέξη Τσίπρα

Ευθεία επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ στην Ευρωβουλή, κατηγορώντας τον έλληνα πρωθυπουργό πως «λέει ψέματα στο λαό του» και ότι «επιζητεί τη σύγκρουση, κι όχι το συμβιβασμό». «Κι άλλες χώρες μπορούν να κάνουν δημοψηφίσματα» είπε.

«Μιλάτε για αξιοπρέπεια» είπε ο Βέμπερ, λαμβάνοντας το λόγο στην Ολομέλεια μετά τον Αλέξη Τσίπρα. «Ξέρετε τι σημαίνει αξιοπρέπεια; Τιμιότητα; Είπατε ψέματα στους πολίτες σας, είπατε ότι η ΕΚΤ έκλεισε τις τράπεζες» συνέχισε απευθυνόμενος στον έλληνα πρωθυπουργό.

«Δεν λέτε την αλήθεια στους πολίτες σας. Σας συγχαίρουν οι εξτρεμιστές» είπε.

«Σε ορισμένα κράτη μέλη ο μισθός είναι μικρότερος από ότι στην Ελλάδα. Τι απαντάτε σε αυτούς τους λαούς;» συνέχισε ο Βέμπερ. «Άλλες χώρες έκαναν μεταρρυθμίσεις, η Λετονία το 2009 έκανε σκληρές μεταρρυθμίσεις χωρίς να καταφύγει σε δημοψήφισμα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας απειλεί ότι θα στείλει μετανάστες εάν δεν πληρώσει η Ευρώπη.  Περίμενα ότι θα έρθει εδώ και θα ζητήσει συγνώμη, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα καταστρέφει την εμπιστοσύνη στην Ευρωπη

 

«Κύριε Τσίπρα θέλετε τη σύγκρουση και τη διαίρεση της Ευρώπης», κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here