Αήθεις επιθέσεις από ΝΔ-Financial Times κατά του Μ. Καλογήρου-H απάντηση του υπουργού

Σε νέα αήθη επίθεση, αυτή τη φορά προσωπικά κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου, προχώρησε με ανάρτησή του στα social media, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Νικ. Ρωμανός. μιλώντας για τις παράνομες αποφυλακίσεις με πλαστά πιστοποιητικά και παίρνοντας την σκυτάλη από δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο αναφερόταν στον νέο υπουργό με αιχμές για το γεγονός ότι είχε υπερασπισθεί τον Αγγ. Κανά στην υπόθεση του ΕΛΑ που αθώωθηκε τελικά και υποστηρίζοντας ότι είχε πελάτη του τον τρομοκράτη Ν. Σακκά των Πυρήνων της Φωτιάς, ο κ. Ρωμανός, δήλωσε:

Οι παράνομες αποφυλακίσεις με τον ν. Παρασκευόπουλου απηχούν την αντίληψη του κ.Τσίπρα για την ασφάλεια των πολιτών. Γι’αυτό επέλεξε ως Υπ. Δικαιοσύνης τον κ.Καλογήρου που εκθέτει τη χώρα με τις επιθέσεις σε δικαστές για να υπερασπισθεί τους τρομοκράτες πελάτες του.

 

Η πλήρης δήλωση του Ν. Ρωμανού

Σημερινά δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι εδώ και μήνες έχει στηθεί μια φάμπρικα έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών αναπηρίας. Εκατοντάδες εγκληματίες έχουν αποφυλακιστεί παράνομα εκμεταλλευόμενοι τον κατάπτυστο νόμο του κ. Παρασκευόπουλου. Το κύκλωμα αυτό πρέπει άμεσα να εξαρθρωθεί», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.

«Όλα όσα συμβαίνουν, μόνο τυχαία δεν είναι», συνέχισε και πρόσθεσε: «Απηχούν το πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος ο κ. Τσίπρας την ασφάλεια των πολιτών. Γι’ αυτό επέλεξε ως νέο υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Καλογήρου, που ήδη εκθέτει διεθνώς τη χώρα με τις επιθέσεις που έκανε μέχρι πρότινος σε δικαστές για να υπερασπισθεί τους τρομοκράτες πελάτες του».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου διευκρινίζει τα ακόλουθα:

«Το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times είναι ψευδές, κατασκευασμένο και συκοφαντικό. Ως δικηγόρος υπερασπίστηκα τον κ. Αγγελέτο Κανά για την ονομαζόμενη υπόθεση ΕΛΑ, ο οποίος αθωώθηκε αμετάκλητα το 2009 από την ελληνική Δικαιοσύνη. Οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση αυτή προσβάλλει την ελληνική Δικαιοσύνη η οποία απήλλαξε τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

Στην περίπτωση του κ. Σακκά ουδέποτε υπήρξε εντολέας μου ή «πελάτης» μου («client»), όπως ψευδώς αναφέρει η συντάκτρια του εν λόγω δημοσιεύματος, η οποία αντιδεοντολογικά δεν φρόντισε, ως όφειλε, να διασταυρώσει ή να ζητήσει σχολιασμό πριν τη δημοσίευση του άρθρου της. Διευκρινίζω ότι συμμετείχα σε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να σχολιάσω νομικό ζήτημα το οποίο απασχόλησε τον νομικό κόσμο την περίοδο εκείνη, δηλαδή αν επιτρέπεται η παράταση της προσωρινής κράτησης οποιουδήποτε κατηγορουμένου, πέραν των 18 μηνών που ορίζει το Σύνταγμα σε περίπτωση άσκησης συμπληρωματικής ποινικής δίωξης. Το ζήτημα αυτό απασχόλησε εξάλλου τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου από τον οποίο μπορεί να ζητήσει σχετική ενημέρωση η Νέα Δημοκρατία.

Κατόπιν των διευκρινίσεων αυτών, οποιαδήποτε αναφορά ή αναπαραγωγή του εν λόγω άρθρου, συνιστά θεσμική απρέπεια, που στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων, κυρίως προς το διεθνές ακροατήριο και στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και θα αντιμετωπιστεί με τον δέοντα τρόπο».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here