Αισιοδοξία Στουρνάρα για αποκατάσταση Τραπεζών με τη συμφωνία

Αισιόδοξος ότι τις επόμενες ημέρες θα αποκατασταθεί η κανονικότητα στη λειτουργία των τραπεζών, την οποία συνέδεσε με την επικείμενη συμφωνία της Κυβέρνησης με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμφανίσθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε την επίτευξη συμφωνίας ως μονόδρομο επιβίωσης και προοπτικής για τη χώρα και την οικονομία και υποστήριξε ότι αντιμετωπίστηκαν με αρτιότητα οι δυσκολίες και τα προβλήματα που προέκυψαν αμέσως  από τις πρώτες μέρες που έκλεισαν οι τράπεζες.

Από την πλευρά της, η ΟΤΟΕ αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στις παρενέργειες στην πραγματική οικονομία και στην ανασφάλεια που διακατέχει τους εργαζόμενους στις Τράπεζες, οι οποίοι έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ , Κούκος Σταύρος, ζήτησε ενημέρωση και απαντήσεις από τον διοικητή της ΤτΕ για θέματα που αφορούν στην επάρκεια της ρευστότητας, στις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, στο μέλλον των θυγατρικών τους στο εξωτερικό, στο ενδεχόμενο νέων αναδιαρθρώσεων και κατέληξε ότι, η ΟΤΟΕ σε κάθε περίπτωση θα υπερασπίσει την απασχόληση των εργαζομένων για την οποία απαίτησε να είναι στις προτεραιότητες του ενδιαφέροντος των επιλογών που θα υπάρξουν στο Τραπεζικό Σύστημα στις νέες συνθήκες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here