Αισιοδοξία για αποφυγή του ποδοσφαιρικού Grexit

Το δείγμα ήταν θετικό, όμως συμφωνία δεν επιτεύχθηκε στην πολυδιαφημισμένη συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τον γενικό γραμματέα της ΟΥΕΦΑ Τζάνι Ινφαντίνο.
  «Πιστεύω πως το αποτέλεσμα ήταν θετικό, αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Μετά αυτή τη συζήτηση θα γίνουν κάποιες αλλαγές για το αυτοδιοίκητο που θα προστατευτεί. Εμείς δεν θα δεχθούμε έναν νόμο που θα βάλει σε κίνδυνο το αυτοδιοίκητο. Δεν θα αποτρέψουμε την Κυβέρνηση από το να πάρει μέτρα για την βία που είναι μεγάλο πρόβλημα. Περιμένουμε λοιπόν τις αλλαγές για να τις μελετήσουμε, ώστε να δώσουμε την απάντηση μας» ανέφερε ο ισχυρός άνδρας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, που εκπροσωπούσε και την ΦΙΦΑ.
   Η  διαφωνία που μένει σε εκκρεμότητα αφορά το θέμα της στελέχωσης των πειθαρχικών οργάνων με τακτικούς δικαστές, για τους οποίους ο Ινφαντίνο έριξε το μπαλάκι στην ΕΠΟ. «Αν τους δεχτεί η Ομοσπονδία, δεν έχουμε πρόβλημα» φέρεται να είπε, όμως ο πρόεδρος Γιώργος Γκιρτζίκης αντιδρά. Στο θέμα του «αυτοδιοίκητου» επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνήθηκε να μπει στον νόμο η διατύπωση ότι η ΕΠΟ υποχρεούται να αποδέχεται το Σύνταγμα και τους νόμους και να εναρμονιστεί με τα καταστατικά των ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ.
    Συμφωνήθηκε τέλος να σταλούν οι τροποποιήσεις που έγιναν στον Γενικό Γραμματέα της ΟΥΕΦΑ, η οποία δεσμεύτηκε να απαντήσει έως αύριο-30/04. Ο Ινφαντίνο επανέλαβε πάντως το ενδεχόμενο τιμωρίας του ελληνικού ποδοσφαίρου σε περίπτωση που δεν συμφωνηθούν οι αλλαγές. Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο του αποκλεισμού, αντιθέτως ο κ Κοντονής δήλωσε ικανοποιημένος τονίζοντας ότι η ΟΥΕΦΑ κατάλαβε τις θέσεις της κυβέρνησης.
Στον Ινφαντίνο δόθηκαν ονόματα, ιδιότητες και οι κατηγορίες όσων εμπλέκονται ως κατηγορούμενοι στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», όταν η κουβέντα έφθασε στη διαφθορά. Να σημειωθεί πως σε ερώτηση που του έγινε  για το πώς αντιμετωπίζει η διεθνής ποδοσφαιρική κοινότητα παρόμοιες καταστάσεις ο γενικός γραμματέας της ΟΥΕΦΑ ήταν κατηγορηματικός: «Αποκλεισμός. Αποβάλλουμε τα φυσικά πρόσωπα μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Το κάνουμε για την προστασία του αθλήματος».
    «Κανείς δεν θέλει τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις» υπογράμμισε  από την πλευρά του ο κ Γκιρζίκης, προσθέτοντας πως « οι τοποθετήσεις της ΟΥΕΦΑ εκφράζουν και την ΕΠΟ, ο κύριος Ινφαντίνο ήρθε εδώ για να δώσει λύση, πρέπει όμως θα κατατεθούν όλα γραπτώς». 
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here