Αίρεται το πλαφόν των έξι ατόμων ανά τραπέζι σε καφέ και εστιατόρια

Αλλαγές στους περιορισμούς στην εστίαση αλλά και στην υποχρέωση χρήση μάσκας σε εμπορικά κέντρα φέρνει η νέα ΚΥΑ.

Έτσι, πλέον δεν ισχύει το πλαφόν των έξι ατόμων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης, ενώ αίρεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας για καταναλωτές στα εμπορικά κέντρα.

Η μάσκα ωστόσο παραμένει υποχρεωτική στα εμπορικά κέντρα για το προσωπικό, όπως υποχρεωτική είναι στους χώρους προσέλευσης και αναμονής των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και εντός των οχημάτων και των συρμών, για το προσωπικό και τους επιβάτες.

Παράλληλα, διατηρείται ο μέγιστος αριθμός πελατών και οι αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται τόσο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο και στα εμπορικά καταστήματα.

Επίσης προβλέπεται πως σε όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών, τουριστικά λεωφορεία και ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου), σε λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, στα λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, στα μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, όπως επίσης στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις η μέγιστη πληρότητα επιβατών είναι 65%.

Όσον αφορά στα πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής αποστέλλεται στην εφορία, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης του προστίμου.

Η νέα ΚΥΑ είναι σε ισχύ έως και τις 12 Ιουλίου 2020.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here