Αίγυπτος προς Έλον Μασκ: Δεν έχτισαν εξωγήινοι τις πυραμίδες μας

H Αίγυπτος προσκάλεσε τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ να επισκεφθεί τη χώρα και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι οι διάσημες πυραμίδες δεν χτίστηκαν από εξωγήινους.

Ο επικεφαλής της SpaceX έκανε πρόσφατα μία (ακόμη) αμφιλεγόμενη ανάρτηση, με την οποία υποστήριζε μια θεωρία συνωμοσίας που θέλει τις εντυπωσιακές πυραμίδες να είναι δημιούργημα εξωγήινων:

«Είναι ολοφάνερο ότι εξωγήινοι έχτισαν τις πυραμίδες», έγραψε ο Μασκ σε ένα tweet του πριν από μερικές ημέρες.

Υπουργός: Διαβάστε την ιστορία

Η υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας της Αιγύπτου έσπευσε να «διορθώσει» τον μεγιστάνα της τεχνολογίας μέσω Twitter, προσκαλώντας τον μάλιστα στη χώρα της για να επισκεφτεί τους τάφους των ανθρώπων που έχτισαν τα εμβληματικά οικοδομήματα.

«Παρακολουθώ τη δουλειά σας με μεγάλο θαυμασμό. Προσκαλώ εσάς και την SpaceX να μελετήσετε τα γραπτά για το πώς χτίστηκαν οι πυραμίδες και επίσης να επισκεφθείτε τους τάφους των οικοδόμων των πυραμίδων. Κύριε Μασκ, σας περιμένουμε», έγραψε η Ράνια αλ-Μασάτ στην ανάρτησή της.

Αιγυπτιολόγος: Παραισθήσεις

Επίσης, ο αιγυπτιολόγος Ζαχί Χαουάς απάντησε κι εκείνος στον μεγιστάνα με ένα σύντομο βίντεο στα αραβικά, το οποίο πόσταρε στα social media. Σε αυτό, χαρακτήριζε «παραισθήσεις» όσα αναφέρονται στο επίμαχο tweet του Μασκ. «Βρήκα τους τάφους των οικοδόμων των πυραμίδων που αποδεικνύουν σε όλους ότι εκείνοι που έχτισαν τις πυραμίδες ήταν Αιγύπτιοι και όχι σκλάβοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχαιολόγος και πρώην υπουργός στο βίντεο, σύμφωνα με το EgyptToday.

Ο Μασκ πόσταρε την επόμενη ημέρα έναν σύνδεσμο δημοσιεύματος στον ιστότοπο BBC History, που αφορά στη ζωή των ατόμων που έχτισαν τις πυραμίδες, αναφέροντας στο post του:

«Αυτό το άρθρο του BBC προσφέρει μια λογική σύνοψη για το πώς δημιουργήθηκαν», αναφέρει, ίσως για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να υπαινιχθεί ότι το πρώτο ποστ του ήταν αστείο.

Ο Έλον Μασκ είναι γνωστός για την έντονη δραστηριότητά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του, που προκαλούν κατά καιρούς αντιδράσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here