Αιχμές Ολγας Κεφαλογιάννη κατά Μητσοτάκη για τον δανεισμό των Γλυπτών

«Μία διεκδίκηση που χρειάζεται εθνική ομοψυχία και προετοιμασία με τεκμηριωμένα επιχειρήματα», έγραψε, μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της, η βουλευτής Ολγα Κεφαλογιαννη, αναφερόμενη στα Γλυπτά του Παρθενώνα και προφανώς διατυπώνει με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, αιχμή για την όλη στάση του πρωθυπουργού και τα περί δανεισμού τους. .

Εόναι εξάλλου γνωστό ότι οι σχέσεις της με τον κ. Μητσοτάκη είναι τεταμένες από τότε που ανρηθηκε το υπουργείο Τουρισμού και κατήγγειλε δημοσίως ότι προεκλογικά της είχε υποσχεθεί το ενιαίο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Η ανάρτηση της Όλγας Κεφαλογιάννη:

«Ο Παρθενώνας αποτελεί το κορυφαίο σύμβολο των αξιών του Δυτικού πολιτισμού. Αντιπροσωπεύει την κλασική τέχνη στο αποκορύφωμά της. Τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν είναι αυθύπαρκτα έργα τέχνης, είναι μέρος ενός αδιαίρετου συνόλου.

Η δίκαιη και διαχρονική ελληνική διεκδίκηση στηρίζεται στο όνομα της ενότητας και της ολότητας του μνημείου. Ενός μνημείου ανυπολόγιστης αξίας για όλη την ανθρωπότητα. Η επαναφορά των Γλυπτών του Παρθενώνα στην πατρίδα τους, την Ελλάδα, αποτελεί μία ιστορική εθνική προσδοκία.

Μία διεκδίκηση που χρειάζεται εθνική ομοψυχία και προετοιμασία με τεκμηριωμένα επιχειρήματα.

Πρόκειται για τον ακρογωνιαίο λίθο της εθνικής στρατηγικής πολιτιστικής διπλωματίας που οφείλουμε να αναπτύξουμε διεθνώς.»

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here