Η παγερή ψευτοαπολογία του ΣΕΒ για τον απαράδεκτο θεατρινισμό του προέδρου του που προφανώς θεωρεί εαυτόν σημαντικότερο της δημοκρατίας

Προκάλεσε πολύ δυσάρεστη αίσθηση η αποχώρηση του προέδρου του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) Θοδωρου  Φέσσα μόλις άρχισε την ομιλία του ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ. Ο Πρωθυπουργός που ρωτήθηκε δεν προέβη σε πολεμικές δηλώσεις, αλλά προτιμησε να τον δικαιολογήσει, λέγοντας «δεν ξέρουμε για ποιο λόγο αναχωρεί ο κάθε άνθρωπος, ο καθένας έχει τις ανάγκες του».  Αλλοι είπαν λακωνικά  ότι είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Ο ΣΕΒ αναφέρει σε υποτίθεται απολογητική ανακοίνωση τα εξής:

«Ο πρόεδρος του ΣΕΒ μετέβη στην Θεσσαλονίκη για να παραστεί στα εγκαίνια της ΔΕΘ και για να παρακολουθήσει τις ομιλίες της τελετής έναρξης, που είχαν προγραμματισθεί για τις 19:00 του Σαββάτου. Για διάφορους λόγους, η έναρξη της τελετής καθυστέρησε και λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ αποχώρησε πριν τη λήξη της, ώστε να μεταβεί με την τελευταία πτήση στην Αθήνα».

Και ο τελευταίος ανίδεος περί θεατρινισμών και πολιτικών σκοπιμοτήτων αναρωτιέται και ρωτά βεβαίως

  • «αφού δεν ήταν έκτακτες αλλά προγραμματισμένες  ανειλημμένες υποχρεώσεις γιατί δεν αποχώρησε ενα λεπτό νωρίτερα, παρα περιμενε να αρχίσει την ομιλία του ο Πρωθυπουργός, ακριβώς για να (θεωρηθεί οτι) τον προσβάλει;»  Η,
  • «γιατι δεν ενημέρωσε τους οικοδεσπότες για τους λόγους της εσπευσμένης αναχώρησης;» Η τέλος,
  • *»γιατί δεν αναφέρει έστω και τώρα τι ήταν τόσο σπουδαίο που δεν μπορούσε να περιμένει μια ώρα ή μια μέρα;»
  • Και αποχωρώντας θεωρεί ο οιοσδήποτε επιχειρηματίας-τεχνοκράτης ότι προσβάλλει τον Αλέξη Τσίπρα ως άτομο ή  ξέρει βεβαίως ότι ο εκλεγμένος πολιτικός εκπροσωπεί θέλει δεν θέλει  ΟΛΟ τον ελληνικό λαό και άρα η περιφρόνηση δεν επιδεικνύεται στο πρόσωπο αλλά στο θεσμό;

Φυσικά και δεν έκανε τίποτα απο τα τρία ούτε απαντά στο τέταρτο επειδή μάλλον θεωρεί και τον εαυτό του εξίσου εκλεγμένο -εξελέγη στον ΣΕΒ.

Εξάλλου μόλις 24 ώρες πριν ο Φέσσας είχε πει σε «βαρυσήμαντη» συνέντευξή του ότι και οι συντάξεις πρέπει να κοπούν γιατί «δεν τις αντέχει η ελληνική οικονομία», και το αφορολογητο να μειωθεί οπως όλα τα συμπεφωνημένα,  και ότι καλές οι συλλογικές συμβάσεις αλλά…. να μην ισχύουν για όλες τις επιχειρήσεις (!!!), και  οι επιχειρησιακές συμβάσεις να κατισχύουν των κλαδικών (δηλαδή κάθε εργοδότης να κάνει ό,τι θέλει), να μειωθούν δε οι ασφαλιστικές εισφορές (για να βγουν οι συντάξεις απο πού ακριβώς;). Επίσης είπε ότι θεωρεί  πως «ηγεσία και λαός δεν διδάχτηκαν όσα έπρεπε από την κρίση» (μας χρειαζόταν παραπάνω μνημόνια και μαστίγια εννοεί μάλλον, αφού είμαστε ανεπίδεκτοι) . Χαρακτήρισε «εφιαλτικό το καλοκαίρι του 2015″  και ότι μάθαμε πως «ο δρόμος ειναι η Ευρώπη όσο σκληρή κι αν είναι η αγκαλιά της»

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ,  Θεόδωρος Φέσσας, είναι ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας Quest Συμμετοχών που ιδρύθηκε ως Info-Quest, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 1998 και δραστηριοποιείται μέσω των θυγατρικών της, στον τομέα της πληροφορικής (Info-Quest Technologies, iSquare, iStorm, Unisystems), στο ηλεκτρονικό εμπόριο (www.you.gr), στη διαχείριση ηλεκτρονικών συναλλαγών (Cardlink), στις ταχυμεταφορές (ACS Courier Services) και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Quest Energy, Quest Solar)
Ο Θ. Φέσσας εξελέγη Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ τον Μάιο του 2014.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here