Αγριότητες: Νοσοκόμες βρίζουν ετοιμοθάνατη – Άνδρας καίει ζωντανή την πρώην του

Μπορεί να αισθανόμαστε ότι είμαστε στο 2020 και ότι αυτό κάτι σημαίνει, αλλά ο μεσαίωνας ζει και βασιλεύει, καλά φωλιασμένος στα χειρότερα ένστικτά μας. Οι αγριότητες σε κάνουν να αναρωτιέσαι καμιά φορά αν οι βάρβαροι συνιστούν μειοψηφίες ή απλά οι άλλοι φοβόμαστε πιο πολύ το νόμο.

Μια μάνα 7 παιδιών πέθαινε σε νοσοκομείο του Καναδά και οι νοσηλεύτριες της λέγανε «είσαι καλή μόνο για γ…» και «δεν θα το βουλώσεις καμια φορά» –κάτι που από πολλούς αποδόθηκε σε ρατσισμό επειδή ήταν Ινδιάνα, αλλά που ξέρουμε ότι μπορεί και να μην είχε διόλου ρατσιστικά κίνητρα, αφου εν προκειμένω μια από τις δύο νοσηλεύτριες που απολύθηκε ήταν επισης Ινδιάνα και η κακομεταχείριση από νοσοκόμες π.χ. σε ηλικιωμένους και ανοϊκούς δείχνει ότι κάποιοι άνθρωποι απλά ξεσπάμε στο εύκολο θύμα.

Στην άλλη περίπτωση ένας ζηλόφθονος άνδρας έκαψε την πρώην του την ώρα που η νεαρή γυναίκα έκανε ζωντανή μετάδοση σε κοινωνικό δικτυο. Η  influencer από την Κίνα πέθανε αφού ο πρώην σύζυγός της φέρεται να την έλουσε με βενζίνη και να της έβαλε φωτιά ενώ προσπαθούσε να κάνει ζωντανή μετάδοση σε εφαρμογή. Το θύμα, η 30χρονη Lamu, ήταν δημοφιλής στην εφαρμογή Douyin, την κινεζική εκδοχή του TikTok, όπου είχε εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς. Υπέστη εγκαύματα στο 90% του σώματός της και πέθανε δύο εβδομάδες μετά την επίθεση.

Ο πρώην σύζυγός της, τη σκότωσε στις 14 Σεπτεμβρίου και ενώ είχε μόλις ξεκινήσει μια live μετάδοση, η οθόνη της μαύρισε. Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα και το Beijing Youth Daily, ο πρώην σύζυγός της εισέβαλε στο σπίτι της, κρατώντας ένα μαχαίρι και πετρέλαιο. Στη συνέχεια της έβαλε φωτιά.

Η Lamu χώρισε τον Tang πριν από 3 μήνες επειδή την χτυπούσε και το ζευγάρι έχει δύο παιδιά. Ο Tang είχε απειλήσει την Lamu ότι θα σκότωνε το ένα από τα δυο παιδιά που του είχε δοθεί η επιμέλεια, αν δεν τον ξαναπαντρευόταν… Τον ξαναπαντρεύτηκε, αλλά κατέληξε και πάλι να τρέχει μακριά του. Ο πιθανόν ψυχοπαθής άνδρας έδειρε την αδελφή της για να του μαρτυρήσει πού κρυβόταν η άτυχη γυναίκα. Τα μέλη της οικογένειας δήλωσαν ότι αυτό το περιστατικό αναφέρθηκε στην αστυνομία η οποία, σύμφωνα με αυτούς, δεν έκανε καμία ενέργεια.

Τελικά τον χώρισε ξανά και απέκτησε την επιμέλεια και των δύο παιδιών. Ομως ο Tang πλέον ήταν αποφασισμένος για όλα…

H Ινδιάνα

Η Τζόις Ετσακουάν, μια γυναίκα 37 ετών και μητέρα επτά παιδιών που ανήκει στην φυλή Ατικαμέκου εισήχθη στο νοσοκομείο Jolitte, 70χλμ έξω από το Κεμπέκ του Καναδά. Η γυναίκα υπέφερε από πόνους στο στομάχι. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, απηυδισμένη προφανώς από την αντιμετώπιση του νοσηλευτικού προσωπικού, τράβηξε ένα βίντεο, καταγράφοντας την απαράδεκτη συμπεριφορά τους.  Λίγο αργότερα πέθανε…

 

Η ασθενής, μουγκρίζει, φωνάζει και ζητά βοήθεια απελπισμένα. Της έχουνδώσει μορφίνη σε υψηλή δόση και τηνέχουν δεμένη στο κρεβάτι επί ώρες. Εχει βηματοδότη, αλλά κανείς δεν δίνει σημασία και το προσωπικόακουγεταινα της λέει: «Τι έγινε τελείωσες;» και «Είσαι απίστευτα ηλίθια» ενώ μια ένα άλλο άτομο ακούγεται να λέει στην 37χρονη όλο ειρωνεία:«Έκανες λάθος επιλογές στη ζωή σου, αγαπητή. Τι θα έλεγαν τα παιδιά σου εάν σε έβλεπαν τώρα;» και «μόνο παιδιά ήξερες να γεννοβολάς, μόνο σε αυτό ήσουνα καλή»…

Λίγο αργότερα, όπως αναφέρει το ΒΒC, η γυναίκα πέθανε.Η υπόθεση της 37χρονης, είναι βέβαια μόνο η τελευταία από μια μακρά λίστα περιστατικών σε βάρος αυτοχθόνων που δείχνουν το πρόβλημα του καλά ριζωμένου και συστημικού ρατσισμού που υπάρχει στον Καναδά. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά θέματα υγείας, σε έκθεση του 2015 οι διακρίσεις σε βάρος των αυτοχθόνων αξιολογήθηκε ως βασική αιτία για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν και τις αρνητικές συνέπειες εξαιτίας αυτών συγκριτικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας μη αυτοχθόνων.

Συγγενείς της, μιλώντας στο Rardio Canada ανέφεραν πως είχε προβλήματα με την καρδία και πως ανησυχούσε ότι της έδιναν μεγάλες δόσεις μορφίνης.Το βίντεο αναρτήθηκε στα social media και προβλήθηκε από τα ΜΜΕ προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις σε σημαντική μερίδα των Καναδών και φυσικά μεταξύ των αυτοχθόνων.

Δύο νοσοκόμες έχουν απολυθεί μέχρι στιγμής, ενώ δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμα ο ιατροδικαστής την έκθεσή του για την αιτία θανάτου της γυναίκας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here