Αγριος ξυλοδαρμός διανομέα από τον πρώην εργοδότη του

Kαταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό εργαζόμενου οδηγού ντελίβερι από τον πρώην εργοδότη του έκανε η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.

Ο διανομέας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου αύριο αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ενω κατέθεσε μήνυση και ο δράστης αναμένεται να δικαστεί την Παρασκευή με τη διαδικασία του αυτοφώρου. .

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό έλαβε χώρα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ενώ ο δράστης φέρεται να χρησιμοποίησε σιδερογροθιά, γρονθοκοπώντας αρκετές φορές τον εργαζόμενο με αποτέλεσμα να του προκαλέσει κατάγματα στα ζυγωματικά.

«Όπως ο ίδιος ο εργαζόμενος αναφέρει, εργαζόταν στο κατάστημα του εργοδότη για ενάμισι περίπου μήνα ανασφάλιστος», αναφέρεται στην καταγγελία. «Όταν μια ημέρα ενημέρωσε τον εργοδότη ότι δεν θα μπορέσει να δουλέψει λόγω ασθενείας, ο συγκεκριμένος μέσω μηνυμάτων από την Ελβετία τον απειλούσε με χυδαίες ύβρεις, με αποτέλεσμα ο συνάδελφος να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη δουλειά. Δυστυχώς όμως για τον εργαζόμενο, ο τελευταίος βρέθηκε ξανά μπροστά στον πρώην εργοδότη του λόγω ενός τροχαίου ατυχήματος και υπέστη τον άγριο ξυλοδαρμό.

«Το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο τον τελευταίο μήνα και μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι εργοδότες τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους μας αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά ως δουλοπάροικους.

Οι δέκα νεκροί συνάδελφοί μας εν ώρα εργασίας, οι απολύσεις, οι ξυλοδαρμοί, η μη πληρωμή δώρων, υπερωριών, αργιών κλπ δυστυχώς δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι ίδιοι δεν τους σταματήσουμε με την οργάνωση μέσω της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων και το Συνδικάτο μας», τονίζεται στην ανακοίνωση, που καλεί σε συνέλευση για το ζήτημα στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης στο στέκι Ίσκρα, στην οδό Αμύντα 12.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here