Άγρια εμβολιαστικά γυμνάσια σε ευάλωτους ανθρώπους

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Τραγελαφικά χαρακτηρίζουν με ερώτησή τους στη Βουλή όσα συμβαίνουν με τους εμβολιασμούς των κατοίκων της Φθιώτιδας, 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι πολλοί πολίτες υποχρεώνονται να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις, πολύ μακριά από τον τόπο διαμονής τους ώστε να εμβολιαστούν, την ίδια στιγμή που στον τόπο της κατοικίας τους υπάρχουν μονάδες δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπου θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί τους.

Κάποιες ενδεικτικές ακραία τραγελαφικές σχετικές περιπτώσεις που μας απαριθμεί ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης, μα την αλήθεια είναι κάτι παραπάνω από εξοργιστικές. Συγκεκριμένα :

1. Ζευγάρι που κατοικεί στη Λαμία, πληροφορήθηκε άναυδο όταν επιχείρησε να προγραμματίσει τα ραντεβού του για εμβολιασμό, πως το ένα μέλος θα πρέπει να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας και το άλλο στο Κ.Υ. της Βασιλικής Λευκάδας

2. Κάτοικος της Λαμίας υποχρεώθηκε να μεταβεί στο Κ.Υ. της Φραγκίστας νομού Ευρυτανίας, δηλαδή να διανύσει πήγαινε έλα 232 συνολικά δυσπρόσιτα χιλιόμετρα, η κάλυψη των οποίων είναι 2+2 ώρες το ελάχιστο.

3. Δημότες του δήμου Λοκρών παρά το γεγονός ότι το γειτονικό Κ.Υ. της Αταλάντης φέρεται – από αρμόδιες δηλώσεις – να είναι έτοιμο από τον Ιανουάριο για τον σκοπό αυτό, καλούνται να πάνε στη Λιβαδειά για να εμβολιαστούν.

4. Κάποιους άλλους, από τη Λαμία τους υποχρεώνουν να πάρουν τα βουνά μέχρι και τον Δομοκό για να γίνει πράξη το δικαίωμά τους να εμβολιαστούν.

*Όλα τα εύλογα ερωτήματα που απευθύνονται από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα τραγελαφικά της Φθιώτιδας – πότε θα υπάρξει μέριμνα ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να εμβολιαστούν σε τόπο κοντινό με τον τόπο κατοικίας τους; γιατί παρατηρούνται όλα αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα που παρατηρούνται, ποιός ευθύνεται; Πώς είναι δυνατόν να μην έχουν ενταχθεί ακόμα στο εθνικό εμβολιαστικό σχέδιο κάλυψης κάποιες απαραίτητες για την εξυπηρέτηση των πολιτών υγειονομικές δομές; – συμπυκνώνονται σε ένα το οποίο ορθά κοφτά διατυπώνεται ως εξής:

Ποιό άγριο πολιτικό σκεπτικό υπηρετούν όλα αυτά τα άγρια γυμνάσια σε ευάλωτους ανθρώπους;

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here