Άγρια αστυνομική βία στη Λευκωσία!

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Από επαγγελματικό κτύπημα της αστυνομίας κινδυνεύει να χάσει το μάτι της νεαρή Κύπρια καλλιτέχνιδα

Η άγρια επίδειξη αστυνομικής βίας από την πλευρά της αστυνομίας της Κύπρου σε χθεσινή ειρηνική και υγειονομικά ασφαλέστατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μερικών εκατοντάδων πολιτών προερχόμενων από τον ευρύτερο αντιφασιστικό χώρο και από τους χώρους των κοινωνικών κινημάτων εναντίον της έχουσας προσλάβει διαστάσεις επιδημίας κυβερνητικής διαφθοράς, είχε σαν αποτέλεσμα νεαρή Κύπρια καλλιτέχνιδα να κινδυνεύει να χάσει το μάτι της έπειτα από επαγγελματικό αστυνομικό κτύπημα.


Για τα πρωτόγνωρα στην Κύπρο – σε ότι αφορά τόσο την ένταση όσο και το τελείως αναίτιο της καταστολής – γεγονότα, από πλευράς της δραστήριας κοινωνικής ομάδας που συστήνεται ως ‘‘Συσπείρωση Ατάκτων’’ δημοσιεύτηκε περιεκτική ενημερωτική ανακοίνωση που στα βασικά σημεία της έχει ως εξής:
Έχουμε έρθει σε επαφή με την Αναστασία Δημητριάδου, 25 χρονών, που χτυπήθηκε βάναυσα και αναίτια από την αύρα νερού όπως φαίνεται στο πιο κάτω βίντεο (σ.σ. συνοδεύει την ανακοίνωση). Η κατάσταση της υγείας της είναι σοβαρή, θα χρειαστεί να υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση με laser για να γλυτώσει το μάτι της. Είναι πιθανόν να έχει μόνιμη βλάβη.


Εκ μέρους των διοργανωτών της χτεσινής διαμαρτυρίας θα δημιουργήσουμε κουτί εισφορών για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων της Αναστασίας. Λεπτομέρειες θα ανακοινώσουμε εντός των ημερών. Προς το παρών στέλλουμε την αλληλεγγύη μας στην Αναστασία και της ευχόμαστε σύντομη ανάρρωση.
Μοιραζόμαστε μια μικρή μαρτυρία της Αναστασίας όπως μας την έστειλε:
‘‘Στις 13/2/2021, η ώρα 16:00, μαζευτήκαμε προβληματισμένοι καλλιτέχνες και σκεπτόμενοι άνθρωποι του πολιτισμού, για μια ειρηνική πορεία. Η αστυνομία Κύπρου, επιτέθηκε με όπλα σε άμαχο πληθυσμό, γέρους και παιδιά.
Είμαι η Αναστασία Δημητριάδου και έχω δεχτεί αστυνομική επίθεση από water cannon γιατί χόρευα ειρηνικά στο πεζοδρόμιο. Έχω σοβαρά τραύματα στο μάτι και χρειάζομαι επέμβαση, όμως δεν μετανιώνω για τίποτα!
Τα φιλιά μου και καλή δύναμη σε όλους.’’
Υστερόγραφο (δικό μας): Η έμπρακτη αλληλεγγύη δια της συνεισφοράς στη κάλυψη των ιατρικών εξόδων της Αναστασίας Δημητριάδου – που τη μια στιγμή χόρευε στο πεζοδρόμιο ειρηνικά και την αμέσως επόμενη βρέθηκε πεσμένη στο δρόμο βρώμικα χτυπημένη με τον γνώριμο της αστυνομίας (επαγγελματικό) τρόπο και με ορατό τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης στην όρασή της – μοιάζει να είναι το ένα και μόνο πραγματικά αδιάψευστο πιστοποιητικό κοινωνικής ετοιμότητας στον μακρύ δρόμο της χειραφέτησης που και στη ‘‘νήσο των αγίων’’ – αμετανόητα – έχει πλέον ανοίξει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here