Αγοράκι πέρασε τα χάπια για καραμέλες – Μάχη στο νοσοκομείο

Ωρες αγωνίας για αγοράκι 2,5 ετών, το οποίο νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, μετά την κατάποση χαπιών που μάλλον τα θεώρησε καραμέλες.

Αρχικά οι γιατροί δεν γνώριζαν τι σκεύασμα πήρε το παιδάκι, και οι γονεις του (από την Συρία, με άλλα έξι παιδιά) δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τι είχε συμβεί, ώστε οι γιατροι να ξέρουν και τι αγωγή να δώσουν στον μικρό ασθενή -αναμενόταν διερμηνέας. Η πολύτεκνη οικογένεια ζει στο Ηράκλειο στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Τελικά διευκρινίσθηκε οτι το παιδάκι είχε καταπιεί αντφλεγμονώδη χάπια, που σημαίνει ότι είναι και αρκετά βαριά για το συκώτι και άλλα όργανα του άτυχου αγοριού.

Μιλώντας στο cretapost.gr, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Τασσόπουλος, διευκρίνισε ότι το αγοράκι παραμένει στη ΜΕΘ Παίδων σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να το κρατήσουν στη ζωή. Προσέθεσε οτι το παιδί ήταν φροντισμένο και δεν είχε την εικόνα παραμελημένου παιδιού.

Οι γονείς συνελήφθησαν για παραμεληση εποπτείας ανηλίκου και αφέθηκαν με προφορική εντολή ελεύθεροι, αφ ενός για να βρίσκονται στο πλευρό του παιδιού τους, αφ ετέρου γιατί έχουν άλλα έξι παιδιά να φροντίσουν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here