Αγοραίες εκφράσεις Βούλτεψη κατά βουλευτών-Σε παράκρουση η ΝΔ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ.ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή στη συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος,όταν η  βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, χρησιμοποίησε αγοραίές φράσεις και απαράδεκτους προσδιορισμούς για να επιτεθεί κατά των βουλευτών που στήριξαν την κυβέρνηση και την Συμφωνία των Πρεσπών, γεγονός που καταδεικνύει την έλλειψη πολιτικού λόγου από το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Γιατί, όταν ένα κόμμα διαθέτει πολιτικό λόγο, αρχές και πρόγραμμα για το μέλλον, δεν καταφεύγει σε χυδαιότητες και ανοίκειες επιθέσεις κατά αντιπάλων, ότανμάλιστα είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει τις εκλογές. Η μήπως όχι;

Η κ. Βούλτεψη μίλησε για τη Συμφωνία των Πρεσπώνχαρακτηρίζοντας τους «βουλευτές δηλωσίες». Εντονη ήταν η αντίδραση της κ. Παπακώστα, η οποία χαρακτήρισε ολίσθημα τη συμπεριφορά της, αλλά και την παρέμβαση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινής Βάκη, που έκανε λόγο για τοξική φρασεολογία.

Το πολιτικό θερμόμετρο «ανέβηκε» όταν η βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να επιβάλει στη χώρα τον ολοκληρωτισμό. «Μετά τον άθλιο αντικοινοβουλευτικό και αντισυνταγματικό τρόπο που χρησιμοποιήσατε για να περάσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχετε εξασφαλίσει την πλειοψηφία με βουλευτές δηλωσίες, που έκαναν δήλωση εκ των προτέρων και από την πρώτη μέρα ότι θα υπογράφουν ό,τι τους φέρει ο κ. Τσίπρας. Δεν σας ενδιαφέρει η Συνταγματική Αναθεώρηση, η οποία είναι ανάλογη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Κάτω από τις Πρέσπες κρύψατε το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια και τις τράπεζες και τώρα θέλετε να κρύψετε τη Συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε.

Άμεση ήταν η αντίδραση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, η οποία ζήτησε και πήρε τον λόγο επί προσωπικού, χαρακτηρίζοντας ολίσθημα τη συμπεριφορά της κ. Βούλτεψη. «Αυτά που είπε η συνάδελφος χαρακτηρίζουν την ίδια. Εγώ μιλώ θεσμικά στη Βουλή και όχι με τρόπο «τσακώνομαι για τη μπουγάδα»», σχολίασε η κ. Παπακώστα και πρόσθεσε: «Όλοι οι βουλευτές, στους οποίους αναφέρθηκε η συνάδελφος, είναι εκλεγμένοι από τον λαό και ουδείς μπορεί να συμπεριφέρεται κατά τέτοιο τρόπο και να στρέφεται εναντίον εκλεγμένων. Η προλαλήσασα συνάδελφος έκανε το ολίσθημα να αποκαλέσει δηλωσίες τους βουλευτές, ούσα κόρη αειμνήστου αντιστασιακού. Ήρθε να το απευθύνει σε βουλευτές γιατί ψηφίζουν κατά συνείδηση, όπως προτάσσει το Σύνταγμα. Προσωπικά ψηφίζω νομοσχέδια που συγκλίνουν με τις απόψεις μου για ενίσχυση του ελληνικού λαού. Να σταματήσει αυτή η σπέκουλα και οι κακοήθειες. Δυστυχώς, ορισμένοι συνάδελφοι δεν καταλαβαίνουν τον ρόλο τους εδώ».

Άμεση όμως ήταν και η αντίδραση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Λυπάμαι για το συμβάν και τους χαρακτηρισμούς της κ. Βούλτεψη, οι οποίοι χαρακτηρίζουν την ίδια», σημείωσε η κ. Βάκη και συμπλήρωσε: «Τον τελευταίο καιρό ακούγονται αναφορές για ρετάλια πολιτικούς, για κουρελού κυβέρνηση. Όλη αυτή η φρασεολογία δηλητηριάζει, γεμίζει τοξικότητα τον ναό της Δημοκρατίας και απαξιώνει το πολιτικό σύστημα. Η Βουλή απαρτίζεται από βουλευτές που ψηφίζουν κατά συνείδηση. Όταν αναφερόμαστε σε εθνικά θέματα, ας είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Η κ. Βούλτεψη, ωστόσο, επέμεινε στους χαρακτηρισμούς της τονίζοντας: «Είστε οι πιο ανίκανοι και οι πιο άχρηστοι και δεν μπορείτε να μου κάνετε μαθήματα κοινοβουλευτισμού. Αυτός που κάνει δήλωση είναι δηλωσίας. Και για τα εθνικά θέματα θα μιλώ και δεν θα δίνω λογαριασμό σε εσάς. Λόγο δίνω μόνο στον ελληνικό λαό, απέναντι στον οποίο τρομάζετε. Θα λογοδοτήσετε όμως για τη Μακεδονία και τη Θράκη».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here