Αγωνία στην ονομαστική ψηφοφορία για τη ταυτότητα φύλου

Αγωνία επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς αβέβαιο είναι προς το παρόν, εάν στην ονομαστική ψηφοφορία το μεσημέρι, θα υπερψηφισθεί από την Ολομέλεια, το κρίσιμο άρθρο 3 του νομοσχεδίου για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, που αποτελεί βασικό άρθρο.

Και αυτό, γιατί, οι κυβερνητικοί εταίροι των ΑΝΕΛ έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν επί τηε αρχής το νομοσχέδιο, όχι όμως και το άρθρο 3, γεγονός που αφήνει έωλη την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ενστάσεις ωστόσο έχει εκφράσει και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Γεωργία Γεννιά (που εκπροσωπεί την κίνηση «Πράττω») και ο βουλευτή Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο βουλευτής Δωδεκανήσων Νίκος Γάκης πείσθηκε και θα υπερψηφίσει, ενώ ερώτημα παραμένει η στάση του Μάρκου Μπόλαρη ενώ  η Νίνα Κασιμάτη δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».

Τι θα κάνουν τα κόμματα

Ηδη η ΝΔ (76 βουλευτές), η Χρυσή Αυγή (16 βουλευτές), το ΚΚΕ (15 βουλευτές) και η Ένωση Κεντρώων (7 βουλευτές) έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων.

«Ναι» θα ψηφίσει το Ποτάμι (6 βουλευτές), ενώ η ΔΗΣΥ θα αποφασίσει σήμερα το πρωί (μάλλον κινείται προς το «όχι»). Αγνωστο το τι θα πράξουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Οι πιθανοί «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here