Αγωγή κατά της Βρετανικής κυβέρνησης από αεροπορικές για την καραντίνα στους ταξιδιώτες

Τρεις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι κατέθεσαν αγωγή κατά της βρετανικής κυβέρνησης για την απόφασή της να υποβάλει σε καραντίνα 14 ημερών όλων των ταξιδιωτών που εισέρχονται σε βρετανικό έδαφος. Όπως υποστηρίζουν το μέτρο είναι «εσφαλμένο» και θα προκαλέσει «καταστροφικά αποτελέσματα» τόσο στον τουρισμό όσο και στην υπόλοιπη οικονομία.

Οι British Airways, easyJet και Ryanair καλούν την κυβέρνηση να επανεξετάσει το μέτρο και να επαναφέρει την επιβολή της καραντίνας μόνο για τους ταξιδιώτες που προέρχονται «από χώρες υψηλού κινδύνου», θυμίζοντας ότι οι περισσότερες χώρες αναστέλλουν τα πολύ αυστηρά μέτρα από τις 15 Ιουνίου.

Στο μέτρο της 14ήμερης καραντίνας που έχει επιβάλει η βρετανική κυβέρνηση από τις 10 Μαρτίου υπάρχει μόνο μία εξαίρεση, η οποία αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους οδηγούς φορτηγών που μεταφέρουν προϊόντα στη χώρα. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να συμπληρώνουν ένα έντυπο και να αυτοαπομονώνονται για δύο εβδομάδες πριν τους επιτραπεί να κυκλοφορούν ελεύθερα στη χώρα.

Οι εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιρειών, που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις αναστολές ταξιδιών και πτήσεων λόγω της πανδημίας, έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να τους επιτραπεί να δημιουργήσουν «αερογέφυρες» με χώρες που παρουσιάζουν χαμηλούς ρυθμούς μετάδοσης του κορονοϊού, αλλά η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να τις εγκρίνει.

Οι British Airways, easyJet και Ryanair υποστηρίζουν ότι η Βρετανία ακολουθεί πολύ πιο αυστηρούς κανόνες από άλλες χώρες στους ταξιδιώτες, ενώ δεν επιβάλει περιορισμούς σε όσους έχουν ήδη μολυνθεί με Covid-19, οι οποίοι δεν χρειάζεται να ενημερώνουν τις αρχές για το πού βρίσκονται.

Την ίδια ώρα η βρετανική κυβέρνηση εξακολουθεί να δέχεται επικρίσεις για την καθυστερημένη αντίδρασή της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αφήνοντας ανοιχτά τα σύνορα, μη κάνοντας διαγνωστικά τεστ και ιχνηλατήσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here