Άγνωστοι αφαίρεσαν την πινακίδα «Οδός Zackie Oh» στη Γλάδστωνος

Άγνωστοι κατέβασαν τη Δευτέρα από την οδό Γλάδστωνος την πινακίδα που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου και έφερε το drag όνομά του, δηλαδή «Οδός Zackie Oh».

Όπως έγραψε και το Justice For Zak/Zackie στο Facebook:

Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι η επιγραφή «Οδός Zackie Oh» που αναρτήθηκε συμβολικά την ημέρα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη δολοφονία του Zak από μέλη της LGBTQI+ κοινότητας στη συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Πατησίων, αφαιρέθηκε.
Είχε προηγηθεί μια βδομάδα πριν απόπειρα καταστροφής του στένσιλ με τη μορφή του, που είχε φιλοτεχνηθεί την ίδια μέρα με πρωτοβουλία φεμινιστικών ομάδων. Είχαν τότε «πατήσει» το στένσιλ με τη μορφή του με τα γράμματα Χ Α, τα οποία εντός ολίγων ωρών φροντίσαμε να αφαιρεθούν.
Εμείς ενημερώνουμε ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα επιστρέφουμε πάντα στο σημείο που αφαιρέθηκε βάναυσα η ζωή του φίλου μας Ζακ, της συντρόφου μας Zackie και θα επιμένουμε να υπενθυμίζουμε στον φασισμό της διπλανής πόρτας ότι δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του δήμου Αθηναίων με το οποίο επικοινώνησε η «Εφ.Συν.», η αφαίρεση της πινακίδας δεν έγινε από τον δήμο της πόλης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here