Άγνωστο αν η Μέρκελ μίλησε με τον Ερντογάν -Η Αθήνα ζητεί έκτακτη σύγκληση του αρμόδιου συμβουλίου της ΕΕ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος επιθυμεί να επαναφέρει τις διαδικασίες ως είχαν πριν από την υπογραφή της οριοθέτησης της ΑΟΖ της Ελλάδας με την Αίγυπτο και από χτες γίνονται έντονες διπλωματικές διεργασίες μετά την είσοδο του ερευνητικού πλοίου Oruc Reis στην ελληνική ΑΟΖ.

Η ίδια η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του Hellas Journal, ζήτησε χθες το βράδυ να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε. Η Μέρκελ έχει πάρει την «άδειά της» αλλά εξακολουθεί να εργάζεται, ανακοίνωσαν από την Καγκελαρία όταν ερωτήθηκαν κατά πόσον η Μέρκελ είναι αδειούχος ή ενεργή.

Οι Γερμανοί θεωρούν δραματική την εξέλιξη, με δύο πολεμικούς στόλους να βρίσκονται «σε πορεία σύγκρουσης» στην περιοχή του Καστελλόριζου.

Να συγκληθεί το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

Την έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητεί η Ελλάδα σήμερα εν τω μεταξύ.

Η σύγκληση ζητείται επειδή σε συνάντηση του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, θεωρήθηκε ότι η εξ αποστάσεως ουδετερότητα εκ μέρους των εταίρων πρέπει να πάρει τέλος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here