Αγνοείται 20χρονος Τούρκος πρόσφυγες στον Έβρο

Ενας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας, ο Σαντίκ Σεμπαμπά, περίπου 20 ετών, ο οποίος επιχείρησε να περάσει το ποτάμι του Έβρου τα ξημερώματα της Κυριακής για να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα παρασύρθηκε από τα ισχυρά ρεύματα και έκτοτε αγνοείται.

Μαζί του στη βάρκα (πιθανότατα φουσκωτό) βρισκόταν ο συμπατριώτης και συνομήλικός του Μαχίρ Μετέ Κουλ, επίσης πολιτικός πρόσφυγας, ο οποίος βγήκε στην ελληνική όχθη του Έβρου κοντά στο Σουφλί και έσπευσε στο Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου, όπου ενημέρωσε για τον αγνοούμενο συνταξιδιώτη του και ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον των οικείων του αγνοούμενου -η μητέρα και αδελφός του βρίσκονται στην Αθήνα- και από αλληλέγγυους, οι δύο πρόσφυγες έφυγαν από την τουρκική όχθη περίπου στις 5 τα χαράματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν ότι θα ξεκινήσουν επιχείρηση έρευνας, ενώ ειδοποιήθηκαν και οι τουρκικές αρχές. Ωστόσο, μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, οι συγγενείς δεν είχαν ενημερωθεί για τον εντοπισμό του 20χρονου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here