Αγκράφα εξελήφθη ως χειροβομβίδα στην Ισπανία και εκκενώθηκαν σταθμοί – Ψυχοπαθής η γυναίκα με τη «βόμβα» στη Γαλλία

Μια γυναίκα που ταξίδευε με τρένο από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη και είχε στη βαλίτσα της ζώνη που η  αγκράφα της απεικονισθηκε στο σκάνερ ως χειροβομβίδα, προκάλεσε την εκκένωση των σιδηροδρομικών σταθμών της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης.

Αδίκως εκκενώθηκε επίσης νοσοκομείο της Δουνκέρκης στη Βόρειο Γαλλια. Εκεί μια ψυχοπαθής απείλησε να αυτοκτονήσει ανατινάζοντας και το νσηλευτικό ίδρυμα  με τα εκρηκτικά που υποτίθεται ότι είχε στη βαλίτσα της. Ομως δεν είχε εν τέλει εκρηκτικά.

Οσον αφορά στην Ισπανία, οι βαλίτσες εκεί ελέγχονται με σκάνερ σε όλους τους σταθμους μετά την επιθεση (μάλλον της αλ Κάιντα) το Σεπτέμβρη του 2004, όταν από 8 βόμβες σε τρεις διαφορετικές αμαξοστοιχίες σκοτώθηκαν 191 άτομα. (Η βόμβα φέρεται να είχε τοποθετηθεί «για τη συμμετοχή της Ισπανίας στον πολεμο στο Ιράκ»)

Εκτοτε οι Ισπανοί προσέχουν ιδιαίτερα τα τρένα και το μετρό τους και όταν ειδαν την υποπτη εικονα στο σκανερ της Βαρκελώνης διέταξαν να γίνει εκκένωση και σε σταθμους της Μαδριτης τόσο λόγω του ιστορικού τους (βόμβες σε διαφορετικά τρένα) όσο και επειδή η βαλιτσα ταξίδευε.

Φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει την εικόνα από τη σάρωση με σκάνερ μιας βαλίτσας στην οποία φαίνεται ένα αντικείμενο που μοιάζει με χειροβομβίδα. Βέβαια το παράδοξο είναι ότι το σκάνερ έδειξε τη «χειροβομβίδα» αλλά κανεις δεν την πρόσεξε εγκαιρως. Οταν πια το τρένο ειχε ξεκινησει, τότε μόνο κάποιος σημανε συναγερμό και άρχισαν οι εντολες για εκκενώσεις σταθμών. Ομως το τρένο με τη γυναίκα που είχε την υποπτη βαλίτσα κατευθυνόταν ήδη προς τη Μαδρίτη.

Οταν «τσάκωσαν» την υποπτη και τη βαλίτσα της στον επομενο σταθμό βρηκαν την αγκράφα και όλοι ησυχασαν, με την απορία να μένει αναπάντητη:  δεν κοιτουν τα σκάνερ την ώρα του σκαναρισματος; ‘Η τα κοιτούν αλλά αργούν να αντιδράσουν;

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here