Αγγελής: Ο «τροφοδότης» λογαριασμός της Novartis και το συγγενικό πρόσωπο του Δημ. Αβραμόπουλου

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα βρέθηκε ενώπιον της Προανακριτικής ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης και συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Γιάννης Αγγελής. Ο μάρτυρας έκανε αναφορά στο πρόσωπο πρ. υπουργού Υγείας και τον λογαριασμό που διατηρούσε στην Ελβετία.

Ο Γ. Αγγελής ρωτήθηκε σχετικά και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μίλησε για τον «τροφοδότη» λογαριασμό της Novartis στην Ελβετία που συνδέεται με λογαριασμό που διατηρούσε στενός συγγενής του τέως ευρωπαίου Επιτρόπου.

Ο αντιεισαγγελέας φέρεται να είπε ενώπιον της επιτροπής πως ο λογαριασμός αφορά το ενοίκιο του σπιτιού, του γιου του πολιτικού, όπου κατατίθενται τα χρήματα κάθε μήνα.

«Δεν ξέρουμε πόσα χρήματα έρχονται κάθε μήνα από τον λογαριασμό στην Ελβετία, ξέρουμε όμως πως ο λογαριασμός στην Αμερική έχει 30.000 ευρώ» ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής, χωρίς να γίνει γνωστό αν πρόκειται για δολάρια ή ευρώ.

Για το ίδιο θέμα, ο δικαστικός λειτουργός πρόσθεσε πως η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στην υπόθεση Novartis έκανε αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αλλά δεν γνωρίζει το περιεχόμενό της.

Χθες, κατά την κατάθεσή του, φέρεται να υποστήριξε πως ήταν παράνομη η αρχειοθέτηση για τα 7 πολιτικά πρόσωπα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here