Αυξήσεις στις χαμηλές συντάξεις, βλέπει Τ. Πετρόπουλος

Οι χαμηλές συντάξεις παρουσιάζουν αύξηση με το νέο ασφαλιστικό νόμο» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ότι, για άλλη μία φορά, σήμερα, δημοσιεύματα στρεβλώνουν απολύτως την πραγματική εικόνα σχετικά με τη χορήγηση των συντάξεων στους αιτούντες, με τους νέους κανόνες.

«Τίτλοι που λένε ότι πρόκειται για δράμα και ότι οι συντάξεις που δίνονται πλέον, ανέρχονται σε ύψος 500 έως 600 ευρώ, είναι εντελώς ψευδείς» σημειώνει ο κ. Πετρόπουλος, αποσαφηνίζοντας ότι πρόκειται για συντάξεις με τον ελάχιστο χρόνο ασφάλισης (4.500 ένσημα), που, με βάση τις προηγούμενες διατάξεις, υπολογίζονταν κάτω από 500 ευρώ. «Επειδή, ακριβώς, ήταν ο ελάχιστος χρόνος ασφάλισης, οι συντάξεις αυτές ήταν χαμηλές. Όμως, με το νέο νόμο, αυξάνονται, είναι υψηλότερες, σε σύγκριση με το παρελθόν» διευκρινίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Και συνεχίζει: «Αυτές οι συντάξεις προηγήθηκαν στην έκδοσή τους, διότι δεν έχουν πλασματικά χρόνια ούτε διαδοχική ασφάλιση. Ήταν πιο εύκολο να βγουν γρηγορότερα οι συγκεκριμένες συντάξεις». Υπογραμμίζει δε ότι οι κατώτατες συντάξεις που χορηγούσε το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, τώρα αυξάνονται. «Με βάση τους παλιούς κανόνες» -προσθέτει- «η σύνταξη θα ήταν ακόμα πιο χαμηλή, ενώ, τώρα, είναι αυξημένη».

AΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here