Αυξήσεις 130 έως 250 ευρώ από το Σκλαβενίτη στο 60% των εργαζομένων της «Μαρινόπουλος»

Ο Σκλαβενιτης προχώρησε σε αύξηση των μικτών απολαβών όσων ήταν χαμηλόμισθοι στην εταιρεία του Μαρινόπουλου -όπου οι χαμηλόμισθοι έφταναν το 60% των εργαζομένων με μισθο ή ωρομίσθιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας

1. Ο μηνιαίος μικτός μισθός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, ο οποίος είναι κάτω των 860 ευρώ αυξάνεται –με χορήγηση εταιρικής παροχής- ώστε να ανέλθει πλεον στο ποσό των 860 ευρώ. Δηλαδή κάποιος που τον Απρίλιο είχε μισθό 586 ευρώ, από τον Μάιο ο μισθός του αναπροσαρμόζεται στα 860 ευρώ.

2. Αναλογικά αυξάνεται ο μικτός μισθός (για όσους αμείβονται με βάση μηναίο μισθό) και το ωρομίσθιο (για όσους αμείβονται με βάση ωρομίσθιο) Εργαζομένων Μερικής Απασχόλησης. Ο μηνιαίος μισθός υπολογίζεται με βάση τον άνω μισθό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης (860 ευρώ) και το συμβατικό μηνιαίο ωράριο. Παράδειγμα, εργαζόμενος που απασχολείτο 4ωρο τον Απρίλιο του 2017 (βάσει μισθού 586 ευρώ) λάμβανε  293 ευρώ, ενώ από το Μάιο λαμβάνει 430 ευρώ.

– Το ωρομίσθιο υπολογίζεται πλέον με βάση τον μισθό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης (860 ευρώ). Κατά συνέπεια το ωρομίσθιο αυξάνεται στα 5,16 ευρώ από 3,52 ευρώ που ήταν τον Απρίλιο.

-Το ημερομίσθιο των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, το οποίο είναι κάτω των 33 ευρώ, αυξάνεται – με χορήγηση εταιρικής παροχής- ώστε να φθάσει τα 33 ευρώ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here