Αύξηση 1.6% του ΑΕΠ το 2ο τρίμηνο, παρά το «πάγωμα» στην αγορά

 

Pressroom

Αύξηση της τάξης του 1,6% παρουσίασε το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2015, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του αμέσως προηγούμενου έτους.

Το γεγονός αυτό, βάσει των τελευταίων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, ενισχύει τις εκτιμήσεις όσων υποστηρίζουν ότι παρά το «πάγωμα» της αγοράς κατά τη διάρκεια της τελευταίας διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην απελθούσα κυβέρνηση και τους δανειστές, η –ήδη συρρικνωμένη κατά την προηγούμενη πενταετία- οικονομία άντεξε. Το ερώτημα είναι, πλέον, πώς θα επιδράσουν οι εξελίξεις που ακολούθησαν από τα μέσα του καλοκαιριού και μετά στο ΑΕΠ, σε συνδυασμό φυσικά με την επικείμενη εφαρμογή του 3ου μνημονίου.

Συγκεκριμένα, με βάση το τελευταίο τριμηνιαίο δελτίο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής προκύπτει ότι από τα εποχικά διορθωμενα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 2ο τρίμηνο του 2015, παρουσίαςε αύξηση κατά 0,9% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους (έναντι αύξησης 0,8% που αρχικά είχε υπολογιστεί). Σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2014, το ΑΕΠ παρουσίασε αύξηση 1,6% (έναντι αύξησης 1,4% που είχε υπολογιστεί αρχικά).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here