Αυστρία: Οι σοσιαλδημοκράτες μηνύουν τον δεξιό Κούρτς με τον οποίο συγκυβερνούν!

Μήνυση για ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, κατά του επικεφαλής του κεντροδεξιού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος και υπουργού Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς,με τον οποίον συγκυβερνούν,  υπέβαλε το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Αυστρίας του καγκελάριου Κρίστιαν Κερν.

Ο γενικός γραμματέας των Σοσιαλδημοκρατών Γκέοργκ Νιντερμιουλμπίχλερ κατηγόρησε τον ηγέτη Κεντροδεξιάς για «κακόβουλη συκοφαντία».

Σε συνέντευξή του, αρχές της εβδομάδας στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, στο πλαίσιο των παραδοσιακών θερινών συνεντεύξεων της με τους πολιτικούς αρχηγούς και ειδικότερα ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου, ο Σεμπάστιαν Κουρτς ισχυρίστηκε επανειλημμένα ότι οι Σοσιαλδημοκράτες έλαβαν δωρεά ύψους 100.000 ευρώ για την προεκλογική τους εκστρατεία από γνωστό Αυστριακό βιομήχανο.

Παρά την παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι η δωρεά είχε γίνει προς το μικρό, κεντρώο – φιλελεύθερο κόμμα NEOS (Νέα Αυστρία και Φιλελεύθερο Φόρουμ), ο αρχηγός του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος επέμενε στους ισχυρισμούς του, που διαψεύστηκαν κατηγορηματικά αμέσως μετά τη συνέντευξη, τόσο από τους Σοσιαλδημοκράτες όσο και από τον βιομήχανο Χανς Πέτερ Χάζελσταϊνερ, ο οποίος φέρεται να είχε ενισχύσει οικονομικά το NEOS εδώ και καιρό.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα των Σοσιαλδημοκρατών, «ο Κουρτς είχε δύο ημέρες χρόνο να ανακαλέσει τις κατηγορίες του, ωστόσο εξακολουθεί να σιωπά για τα ψεύδη που διέσπειρε μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατών και αυτή η στάση του συνιστά μία καταστροφική απόδειξη για το πώς αυτός αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία».

Επισημαίνοντας ότι, για να προφυλάξει την αξιοπιστία του, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Αυστρίας αναγκάζεται να κάνει αυτό το βήμα και να προχωρήσει στην υποβολή μήνυσης κατά του αρχηγού της Κεντροδεξιάς, ο Γκέοργκ Νιντερμιουλμπίχλερ κατηγόρησε τον Σεμπάστιαν Κουρτς για «ανυπαρξία ανδρισμού εκ μέρους του να πάρει θέση, πόσο δε μάλλον, να ζητήσει συγνώμη».

Αρχηγός της αυστριακής συντηρητικής παράταξης μόλις στα 31 του χρόνια, ο Σεμπάστιαν Κουρτς φέρεται να οδηγεί την Κεντροδεξιό στις κάλπες με σημαντικό προβάδισμα και εμφανίζεται να κατακτά την πρώτη θέση στις εκλογές, όπως διαπιστώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here