Αυστηρό μήνυμα Μαξίμου σε διαπλοκή: Η εποχή των «θαλασσοδανείων» και της φοροδιαφυγής μέσω offshore έχει τελειώσει

 

Αυστηρό μήνυμα προς τους εκπροσώπους της διαπλοκής στη χώρα στέλνουν  κυβερνητικοί κύκλοι, επισημαίνοντας με νόημα ότι η εποχή που μπορούσαν κάποιοι να παίρνουν θαλασσοδάνεια και να κρύβουν τις περιουσίες τους σε μακρινές μυστικές offshore εξασφαλίζοντας πολιτική κάλυψη και πλήρη ασυλία, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. 

Η κυβέρνηση απαντά με αυτό το τρόπο, στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και τον ιδιοκτήτη της, πρόεδρο του ΔΟΛ Στ. Ψυχάρη καθώς όπως επισημαίνει, η επίθεση κατά του πρωθυπουργού συνεχίζεται με ανυπόστατες αποκαλύψεις,  όχι γιατί έχουν την κάποια, ελάχιστη ελπίδα ότι θα τους πιστέψει ο οποιοσδήποτε. «Το κάνουν γιατί ελπίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να χαρακτηρίσουν τις ανοιχτές υποθέσεις του κ. Ψυχάρη με την Δικαιοσύνη, ως «πολιτική δίωξη», επειδή ο συγκεκριμένος εκδότης τα «έβαλε με τον Τσίπρα».

«Αντί, λοιπόν, οποιασδήποτε απάντησης σε γελοία δημοσιεύματα που αναπαράγουν το στερεότυπο «κόντρα Μαξίμου-ΔΟΛ», αρκούμαστε στην επισήμανση ότι η εποχή που τα «θαλασσοδάνεια», η φοροδιαφυγή μέσω off-shore και η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων διέθεταν απόλυτη πολιτική κάλυψη και η διαπλοκή παρέμενε ατιμώρητη, έχει περάσει για την Ελλάδα, οριστικά», τονίζουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Το μήνυμα αυτό εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την πρωτοσέλιδη επίθεση της εφημερίδας Τα ΝΕΑ στο πρωθυπουργό, με δημοσιεύματα παλιά και διαψευσμένα από δημοσιεύματα της ίδιας εφημερίδας.

Τα πόθεν έσχες του πρωθυπουργού είναι γνωστά και δημόσια

«Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια «ιστορική» εφημερίδα είναι να αναδεικνύει αποκλειστικά πρωτοσέλιδα υποτιθέμενων σκανδάλων και, μάλιστα, για τον Πρωθυπουργό της χώρας και να μην τα παίρνει κανένας στα σοβαρά. Να παρουσιάζει «σκάνδαλα» που διαψεύδονται από τις δικές της παλαιότερες δημοσιεύσεις. Να επανέρχεται επίμονα αναμασώντας τα ίδια, που άλλοι προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, πριν χρόνια.».

«Σήμερα, λοιπόν, επανέρχεται προσπαθώντας, συνειδητά, να δημιουργήσει σύγχυση με τις ημερομηνίες. Ισχυρίζεται ότι η δήλωση Πόθεν Έσχες που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και επιβεβαιώνει ότι η συμμετοχή στην εταιρεία και η αποχώρηση από αυτήν έχουν δηλωθεί, δεν είχε ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου. Ενώ η ημερομηνία και ο αριθμός πρωτοκόλλου είναι άμεσα προσβάσιμα, αφού οι δηλώσεις είναι δημόσιες.

Ζητούν, επίσης, δηλώσεις ετών προ του 2009 ενώ και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός δεν ήταν τότε βουλευτής και δεν έκανε τότε δήλωση Πόθεν Έσχες.

Η πρώτη δήλωση Πόθεν Έσχες για το έτος 2009 – κατά το οποίο εξελέγη βουλευτής – κατατέθηκε στις 14/1/2010 και δηλώνει ευκρινώς τη συμμετοχή του στην εταιρεία καθώς και την αποχώρηση του, που έγινε νωρίτερα.

Με τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις, λοιπόν, δεν πρόκειται άλλο να ασχοληθούμε από εδώ και στο εξής. Οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες του Πρωθυπουργού αποτελούν δημόσια έγγραφα, ελεγμένα από ορκωτούς λογιστές, και είναι διαυγείς, όπως άλλωστε και η κάθε του δραστηριότητα στο δημόσιο βίο. Όποιος επιθυμεί μπορεί να ζητήσει να τις παραλάβει με την προβλεπόμενη διαδικασία.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here