Αυστηρή προειδοποίηση Τσίπρα σε Ζωή: Δημιουργούν πρόβλημα και θεσμική δυσαρμονία οι επιλογές σου

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Σαφή και αυστηρή προειδοποίηση προς την Πρόεδρο της Βουλής απηύθυνε ο πρωθυπουργός που συναντήθηκε μαζί της μετά από αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Παρά την προσπάθεια της κ. Κωνσταντοπούλου να φανεί ενωτική παραμερίζοντας, προς ώρας, τις διαφορές της με την κυβέρνηση, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου  διαμήνυαν πως η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας και πως ο πρωθυπουργός της εξέφρασε τον προβληματισμό του για την θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει.

Η φράση αυτή των κυβερνητικών κύκλων, αποτυπώνει και την δυσαρέσκεια και την ενόχληση που αισθάνεται ο πρωθυπουργός, από τις αλλεπάλληλες διαφοροποιήσεις της Προέδρου της Βουλής το τελευταίο διάστημα, οι οποίες έφτασαν ακόμη και μέχρι του σημείου της ανοικτής καταγγελίες της κυβερνητικής πολιτικής.

Η κ. Κωνσταντοπούλου μίλησε μάλιστα χθες για πραξικόπημα που συντελείται σε βάρος της χώρας και του λαού, από το ευρωπαϊκό διευθυντήριο και όσους το συνεπικουρούν στην Ελλάδα. Οταν κατηγορήθηκε ότι εγκαλεί την ίδια την κυβέρνηση, εκείνη απλά το αρνήθηκε.

Αν και η διαρροή της πρωθυπουργικής δυσαρέσκειας έγινε με κομψό τρόπο, είναι φανερό ότι η κ. Κωνσταντοπούλου φαίνεται ότι ετέθη προ των θεσμικών ευθυνών της που εδώ και αρκετές ημέρες ασκούνται σε βάρος της κυβέρνησης η οποία και την επέλεξε για την συγκεκριμένη τιμητική πολιτειακή θέση.

Αλλες πηγές έλεγαν ότι έφτασε η ώρα η κ. Κωνσταντοπούλου να επιλέξει ποιο ακριβώς ρόλο επιφυλάσσει πλέον στον εαυτό της, καθώς η όλη συμπεριφορά της εκλαμβάνεται και αποτελεί εκ των πραγμάτων, μια διαρκή προσπάθεια να εμποδισθούν και να αποτραπούν κορυφαίες επιλογές της κυβέρνησης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here