Κοτζιάς σε Άιντε: Ο διαμεσολαβητής στο Κυπριακό δεν πρέπει να υιοθετεί κινδυνολογίες

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Αυστηρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς στον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Εσπεν Αϊντε ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι καλύτερο φάρμακο για να αποφευχθεί θερμό επεισόδιο στην κυπριακή ΑΟΖ θα ήταν η συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό!

Οι διαμεσολαβητές δεν πρέπει να μιλάνε πολύ -κυρίως όταν τα προβλήματα είναι λεπτά και δύσκολα- καθώς δεν είναι καλό να υιοθετούνται ως επιχείρημα από οποιαδήποτε πλευρά, τέτοιου είδους απειλές. Προσβλέπουμε και υποστηρίζουμε τη λύση του Κυπριακού, ανέφερε ο Ν. Κοτζιάς, όχι επειδή κάποιοι μας απειλούν, αλλά ίσα-ίσα, λύση του Κυπριακού σημαίνει ότι κάποιοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να απειλούν».

Ο έλληνας υπουργός που ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον κροάτη ομόλογ του, συμπλήρωσε με νόημα:

«Εχω τη γνώμη ότι ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ στο Κυπριακό δεν πρέπει να υιοθετεί κινδυνολογίες που προαναγγέλλουν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου ως επιχείρημα για να γίνουν οι διαπραγματεύσεις», υπογράμμισε ο Ν. Κοτζιάς και πρόσθεσε: «Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν γιατί είναι προς όφελος όλου του κυπριακού λαού. Γιατί ένα καλό, δημιουργικό τέλος, θα ωφελήσει και τους Ελληνοκυπρίους και τους Τουρκοκυπρίους, καθώς και τις τρεις μικρές μειονότητες πάνω στο νησί. Διότι προσβλέπουμε και υποστηρίζουμε τη λύση του Κυπριακού. Αλλά προσβλέπουμε σε μια λύση, όχι επειδή κάποιοι μας απειλούν, αλλά ίσα-ίσα, λύση του Κυπριακού σημαίνει ότι κάποιοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να απειλούν. ‘Αρα, δεν είναι καλό να υιοθετούνται ως επιχείρημα από οποιαδήποτε πλευρά τέτοιου είδους απειλές».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here