Αφγανιστάν: Βομβιστική επίθεση σε τέμενος της Καμπούλ

Βομβιστής αυτοκτονίας μαζί με ένοπλους ταλιμπάν εξεπέλυσαν επίθεση κατά του σιιτικού τεμένους Ιμάμ Ζαμάν (Imam Zaman) στην αφγανική πρωτεύουσα, στη Καμπούλ. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για μία έκρηξη, την οποία ακολούθησαν πυροβολισμοί, όπως είπε αξιωματικός της αστυνομίας.

Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Καμπούλ Αμπντούλ Μπασίρ Μουτζαχίντ, μετέδωσε ότι την επίθεση πραγματοποίησε ένας καμικάζι, ο οποίος «ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μέσα στο τέμενος»  και ότι στη συνέχεια εισήλθαν στο τέμενος δύο ή τρεις ένοπλοι που αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι ένοπλοι πέταξαν χειροβομβίδες μέσα στο τέμενος και στη συνέχεια εισήλθαν σε αυτό.

Η αστυνομία έχει περιυκλώσει τον τόπο της επίθεσης και ανακοίνωσε ότι υπάρχουν θύματα.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που οι πιστοί συγκεντρώνονταν για τη μεσημεριανή προσευχή κατά τη σημερινή ιερή μέρα του ισλάμ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, αλλά ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους έχουν στο παρελθόν πραγματοποιήσει επιθέσεις σε σιιτικούς στόχους στο Αφγανιστάν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here