Αφγανιστάν: Στους 92 οι νεκροί του ISIS από την μητέρα όλων των βομβών

Οπως ανακοίνωσε ο Εσμαΐλ Σινουάρ, κυβερνήτης της περιοχής Ατσίν, προπυργίου του Ι.Κ. στην επαρχία Νανγκαρχάρ, «τουλάχιστον 92 μαχητές του Ι.Κ. σκοτώθηκαν» από τη βόμβα GBU-4/B3, ισχύος σχεδόν 11 τόνων.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για περίπου 30 νεκρούς ενώ από την πλευρά του ο ISIS ανακοίνωσε ότι δεν είχε απώλειες.

«Τρεις σήραγγες στις οποίες βρίσκονταν μαχητές την ώρα της επίθεσης καταστράφηκαν», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος, διευκρινίζοντας πως δεν υπήρξαν άμαχοι μεταξύ των νεκρών, καθώς «είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων και είχαν εγκαταλείψει την περιοχή».

Όπως ανέφερε επίσης ο Σινουάρ, μετά τον βομβαρδισμό «ειδικές δυνάμεις του Αφγανιστάν και ξένα στρατεύματα πραγματοποίησαν μια επιχείρηση εκκαθάρισης στην περιοχή», ένα σύστημα σηράγγων και σπηλαίων που χρησιμοποιούσε το Ι.Κ.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ενταθεί οι μάχες στην περιοχή για να εκδιωχθούν οι τζιχαντιστές. Ο αφγανικός στρατός επιχειρεί με την υποστήριξη αμερικανικών στρατευμάτων και ένας Αμερικανός στρατιώτης είχε σκοτωθεί στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here