Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν μπήκαν στην Καμπούλ

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν έχουν αρχίσει να εισέρχονται από όλες τις πλευρές στην πρωτεύουσα Καμπούλ.

Η προέλαση τους είναι ανεμπόδιστη, αφού δεν υπάρχει πλέον καμιά αντίσταση από τον αφγανικό στρατό που κατέθεσε τα όπλα για να αποφευχθεί η αιματοχυσία.

Λίγο νωρίτερα εγκατέλειψαν την πόλη με ελικόπτερα οι τελευταίοι Αμερικανοί και Δυτικοί διπλωμάτες.

Μέλη “κεντρικών” ομάδων των ΗΠΑ εργάζονται από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ, ενώ αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε πως αρκετά μέλη του προσωπικού της ΕΕ μετακινήθηκαν σε ασφαλέστερη περιοχή της πρωτεύουσας που δεν έχει γίνει γνωστή.

Μετά την προέλαση-αστραπή στην πρωτεύουσα, η ανταρτική οργάνωση διέταξε τους μαχητές της να απόσχουν από τη βία, να επιτρέψουν την ασφαλή διέλευση όσων θέλουν να φύγουν και ζήτησε από τις γυναίκες να κατευθυνθούν σε προστατευμένες περιοχές, σύμφωνα με έναν ηγέτη των Ταλιμπάν στην Ντόχα.

Νωρίς το πρωί οι Ταλιμπάν είχανκαταλάβει και πάλι χωρίς αντίσταση την στρατηγικής σημασίας πόλη Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, θέτοντας πλέον υπό τον έλεγχό τους το τμήμα του οδικού δικτύου που συνδέει το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here