Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικά τεμένη-Τουλάχιστον 72 νεκροί

Νέα σφαγή στο Αφγανιστάν. Δύο επιθέσεις αυτοκτονίας σε σιιτικά τεμένη  προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 72 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Στην πρώτη επίθεση, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά του μέσα σε σιιτικό τέμενος στην Καμπούλ, πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε πως οι δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονται επί τόπου απομάκρυναν τουλάχιστον 39 σορούς, αλλά πως ο ακριβής αριθμός των απωλειών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός.

 Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που το τζαμί ήταν γεμάτο με κόσμο. Ο τρομοκράτης μπήκε στο κτίριο και άρχισε να πυροβολεί τον κόσμο, προτού τελικά πυροδοτήσει τα εκρηκτικά.
Μέχρι στιγμής, φαίνεται πως 45 άτομα έχουν τραυματιστεί από την επίθεση και μεταφέρονται σε κοντινά νοσοκομεία. Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν γυναίκες και παιδιά, μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Λίγα λεπτά μετά, δεύτερος βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε άλλο σιιτικό τέμενος, στην επαρχία Γκορ, σκοτώνοντας, με βάση τον αρχικό απολογισμό, τουλάχιστον 33 άτομα, ενώ άλλα 40 έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία.

Πιθανολογείται ότι στόχος της επίθεσης ήταν ένας ντόπιος πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης του κόμματος Τζαμιάτ.

Η δεύτερη επίθεση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Γκορ. Δείτε την εικόνα μετά την έκρηξη…

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here