Αφγανιστάν: Εισβολή ενόπλων στο αμερικανικό πανεπιστήμιο της Καμπούλ- Ενας νεκρός

Αγνωστος προς το παρόν αριθμός ενόπλων εισέβαλε στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, όπως επιβεβαίωσαν και οι αρχές της χώρας.  Όπως έγινε γνωστό ο χώρος έχει αποκλεισθεί ενώ εγκλωβισμένοι στους χώρους του πανεπιστημίου παραμένουν φοιτητές και προσωπικό.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό και τουλάχιστον 18 τραυματίες.

αμερικανικο πανεπιστήμιο Καμπούλ

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ακούγονται εκρήξεις και ανταλλαγή πυροβολισμών. Ενα φοιτητής είπε στο πρακτορείο ότι έχει εγκλωβισθεί με άλλους συμφοιηττές του στη τάξη ενώ ακούγονται κοντά πυροβολισμοί.

Ο Άχμαντ Σαχίρ, φοιτητής στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως οι φοιτητές έχουν παγιδευτεί.
«Είμαστε καθηλωμένοι μέσα στην τάξη μας κι ακούγονται ριπές πυρών», ανέφερε.

Ανάμεσα στους παγιδευμένους, βρίσκεται και ο βραβευμένος με Πούλιτζερ, φωτορεπόρτερ του Associated Press, Μασσούντ Χασαϊνί, ο οποίος τουίταρε: «Βοήθεια είμαστε παγιδευμένοι μέσα στο πανεπιστήμιο και πέφτουν πυροβολισμοί και γίνονται εκρήξεις. Μπορεί να είναι τα τελευταία μου tweet».

Προς το παρόν καμία τρομοκρατική οργάνωση, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Η επίθεση σημειώνεται λίγο μετά την απαγωγή δύο καθηγητών του ίδιου πανεπιστημίου. Νωρίτερα μέσα στο μήνα, ένας Αμερικανός και ένας Αυστραλός καθηγητής απήχθησαν από αγνώστους.

Οι αρχές πιστεύουν ότι παρά τους φόβους, πρόκειται για έναν και μόνο δράστη, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρο αυτό.

Το τοπικό δίκτυο TOLO news ανέφερε ότι αρχικά σημειώθηκε έκρηξη πριν οι ένοπλοι διεισδύσουν στην πανεπιστημιούπολη, που βρίσκεται σε μια σχετικά ασφαλή τοποθεσία και σε αριστοκρατικό μέρος της Καμπούλ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here