Αφαιρέθηκαν δύο μετάλλια από την Πηγή Δεβετζή λόγω ντόπινγκ

Η IAAF ανακοίνωσε τη λίστα με τους αθλητές και αθλήτριες που βρέθηκαν θετικοί σε επανέλεγχο δειγμάτων οκτώ χρόνια μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται η Πηγή Δεβετζή, η οποία τιμωρήθηκε με ακύρωση αποτελεσμάτων και την αφαίρεση μεταλλίων.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν βρέθηκε θετική στην ουσία στανοζολόλη και της αφαιρούνται το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οσάκα και το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Σύμφωνα με την IAAF, στην Δεβετζή επιβλήθηκε ακύρωση αποτελεσμάτων από τις 31 Αυγούστου 2007 μέχρι τις 30 Αυγούστου 2009, με συνέπεια να τελεί υπό τιμωρία για τέσσερα χρόνια, μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2019. Παράλληλα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό το 2009 επειδή δεν εμφανίστηκε σε έλεγχο.

Η ΕΟΕ είχε ενημερωθεί ανεπίσημα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο για την ύπαρξη του θετικού δείγματος, ωστόσο περίμενε το τυπικό μέρος της διαδικασίας, προκειμένου να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here