Αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ κατά τζιχαντιστών στη Συρία

Την πρώτη αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στο συριακό έδαφος στις 31 Ιουλίου, επιβεβαιώθηκε από το Πεντάγωνο τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείο Άμυνας, η επιδρομή είχε στόχο να υποστηρίξει τους αντάρτες της οργάνωσης Νέα Συρία και να πλήξει θέσεις τζιχαντιστών. «Πρέπει να δράσουμε για να υπερασπιστούμε την οργάνωση Νέα Συρία, την οποία εκπαιδεύσαμε και εξοπλίσαμε» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Στα μέσα Ιουλίου, τουλάχιστον 56 αντάρτες που είχαν εξοπλιστεί από την Ουάσινγκτον εισήλθαν στη Συρία. Είναι η πρώτη ομάδα ανταρτών, η αποκαλούμενη Division 30, που θεωρείται ότι μάχεται κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος είχε ανακοινώσει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες βομβάρδισαν θέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ-Νόσρα, απαντώντας στην επίθεση που διενεργήθηκε εναντίον των ανταρτών της Νέας Συρίας.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είχε δηλώσει πως οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος «δεν πρέπει να συγκρουστούν» με τις δυνάμεις που έχουν εκπαιδευθεί από τους Αμερικανούς για να πολεμήσουν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σε αντίθετη περίπτωση, «επιπλέον μέτρα» μπορεί να ληφθούν προκειμένου να προστατευθούν, πρόσθεσε, αφήνοντας να πλανάται η απειλή αεροπορικών πληγμάτων εναντίον των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here