Αεροπειρατεία στην Κύπρο: Προσωπικά τα κίνητρα του δράστη

 

Προσωπικά φαίνεται να είναι τα κίνητρα του δράστη της αεροπειρατείας στο αεροσκάφος της Egypt Air που εξελίσσεται από τις 9:00 το πρωί στην Κύπρο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο αεροπειρατής φέρεται να έδωσε 4σέλιδη επιστολή που αφορά την πρώην γυναίκα του, η οποία διαμένει στην Κύπρο.

Πριν από λίγη ώρα ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Λευκωσία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε ότι το συμβάν δεν σχετίζεται με τρομοκρατία. Ερωτηθείς για τα κίνητρα του αεροπειρατή απάντησε: «Πάντα έχει να κάνει με μία γυναίκα».

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η πρώην σύζυγος του αεροπειρατή, με την οποία έχει τέσσερα παιδιά, έχει ήδη μεταφερθεί στο αεροδρόμιο.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο δράστης είναι ο Ιμπραχιμ Σαμάχα, καθηγητής κτηνιατρικής από την Αλεξάνδρεια, έχει επίσης ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Μεγαλόνησο.

Αεροπειρατής

Σύμφωνα με μήνυμα της Egypt Air στο Twitter, μετά από διαπραγματεύσεις ο αεροπειρατής απελευθέρωσε όλους τους επιβαίνοντες με εξαίρεση το 7μελές πλήρωμα και τέσσερις μη Aιγύπτιους επιβάτες.  Ο αριθμός των ομήρων δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί, με το κυπριακό ΥΠΕΞ να κάνει λόγο στην κρατική τηλεόραση ΡΙΚ για 15 έως 20 κρατούμενους συνολικά. Σε εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση και των υπόλοιπων ομήρων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here