ΑΕΚ: «Όχι το ποδόσφαιρο στα χέρια των καταστροφέων του», Σπανός: «Όλοι οι ιδιοκτήτες γύρω από το ίδιο τραπέζι»

Την τοποθέτηση της πως μόνο οι αναβολές και τα λουκέτα σε αγώνες και θεσμούς δεν φτάνουν για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης της η ΠΑΕ ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι», συμφωνούν όπως λένε με την απόφαση Κοντονή, αρκεί αυτή να εφαρμοστεί σωστά και να απομακρύνει παράλληλα τους «υπόδικους παράγοντες». Ενώ, μεταξύ άλλων τονίζει πως «το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα με την τωρινή ηγεσία της ΕΠΟ και της ΚΕΔ» καθιστώντας σαφές πως από πλευράς της θα παλέψει ως το τέλος για ένα καλύτερο πρωτάθλημα.

Από την ΠΑΕ ΑΕΚ, εκδόθηκε και δεύτερη ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημέρωναν για το ποιοί από τους φιλάθλους της δικαιούνται αποζημίωση για τα εισιτήρια του αναβληθέντος αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και τους τρόπους που οι φίλαθλοι μπορούν να εισπράξουν τα χρήματα τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ για την απόφαση Κοντονή:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ αποδέχεται την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, αν και δεν έχουμε την παραμικρή ευθύνη για τη διακοπή της εφετινής διοργάνωσης του Κυπέλλου και φυσικά θιγόμαστε άμεσα με τη στέρηση της διεκδίκησης ενός τίτλου, που τόσο πολύ ήθελαν οι οπαδοί μας.

Για μία ακόμα φορά η υπεύθυνη στάση μας απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιβάλλει τη θυσία του συμφέροντος της ομάδας μας υπέρ της μεγάλης προσπάθειας για την εξυγίανσή του και την απαλλαγή του από τους ανθρώπους που σήμερα διαφεντεύουν τις τύχες του και το οδηγούν στην πλήρη απαξίωση και στον αφανισμό.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Πολιτείας για… κανονικό ελληνικό ποδόσφαιρο και απολογούμαστε εμείς στους οπαδούς μας για τη δικαιολογημένη πικρία τους, αφού σε τρία εντός έδρας ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα για να υφίστανται σήμερα αυτή την «τιμωρία».

Οι αναβολές από μόνες τους δεν αρκούν! Η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι μία και μόνη και την είχαμε εκφράσει, πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα με την τωρινή ηγεσία της ΕΠΟ και της ΚΕΔ στην οποία κυριαρχούν υπόδικοι παράγοντες, που ολοένα και περισσότερο ενισχύουν την αναξιοπιστία και είναι με την ποινικά κολάσιμη δραστηριότητά τους οι ηθικοί αυτουργοί των φαινομένων βίας στα ελληνικά γήπεδα.

Ως ΠΑΕ ΑΕΚ θέλουμε ένα και μόνο πράγμα: να πάρουμε πίσω τις Κυριακές που μας έχουν στερήσει, να φτιάξουμε και πάλι το ελληνικό ποδόσφαιρο, να δούμε και πάλι τους φιλάθλους να επιστρέφουν στις εξέδρες των γηπέδων. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για αυτό. Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος χωρίς να υπολογίζουμε το όποιο κόστος, αλλά θα τα καταφέρουμε!

Το ποδόσφαιρο δεν γίνεται να παραμένει στα χέρια των καταστροφέων του!».

Η ανακοίνωση για την επιστροφή των εισιτηρίων:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φιλάθλους που είχαν αγοράσει εισιτήρια για τον αναβληθέντα αγώνα κυπέλλου ΑΕΚ – Ατρόμητος ότι οι επιστροφές των χρημάτων των εισιτηρίων τους θα γίνει ως εξής:

Για τους αγοραστές των e-tickets (αγορές ίντερνετ) θα γίνει ακύρωση όλων των συναλλαγών από την ΠΑΕ ΑΕΚ, χωρίς να χρειάζεται να γίνει η οποιαδήποτε ενέργεια από τους ίδιους τους φιλάθλους.
Όσοι είχαν αγοράσει τα εισιτήριά τους από τα εκδοτήρια, θα μπορούν από τη Δευτέρα 07/03 να έρχονται στα γραφεία της ΠΑΕ στο ΟΑΚΑ (κάτω από τη θύρα των επισήμων) με το απόκομμα του εισιτηρίου τους και να τους επιστρέφονται τα χρήματα, σε ημέρες και ώρες εργασίας Δευτέρα-Παρασκευή από τις 11:00 έως τις 16:00. Οι ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές έως και την Τρίτη 5 Απριλίου».

Σπανός: «Άδικη η ματαίωση, να κάτσουν όλοι οι ιδιοκτήτες στο ίδιο τραπέζι»

ÓÐÁÍÏÓ ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός δήλωσε και αυτός σύμφωνος με την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή για αναβολή του αγώνα, αλλά τάσσεται ενάντια στο να ματαιωθεί το Κύπελλο Ελλάδας.

«Καταρχάς όσον αφορά τη συγκεκριμένη μέρα κατανοούμε ότι ήταν δύσκολη στιγμή για το ποδόσφαιρο και πως θα σεβαστούμε την οποιαδήποτε απόφαση με σκοπό να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και η ένταση αυτών των ημερών.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν άλλοι τρόποι πέρα από την ματαίωση. Δεν μπορεί να στερήσει από κάποια ομάδα να κερδίσει έναν τίτλο και από εκεί και πέρα τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Θεωρούμε πως θα κληθούμε σε σύσκεψη υπό την σκέπη του Υπουργού. ΕΠΟ, ομάδες, Super League για να πούμε τις απόψεις μας. Θα πούμε πως είναι λάθος. Ακραία απόφαση, Θα θέσουμε κάποια πράγματα. Μπορεί να γίνει τελικός με παιδιά ή με προσκλήσεις και εισιτήρια που θα δώσουν οι ομάδες μεμονωμένα με σκοπό να γνωρίζουν ποιοι θα πάνε στο γήπεδο.

Η κοινωνία βρίσκεται γενικότερα σε αναταραχή και κατανοούμε την ανησυχία του Υπουργού. Στο χώρο του ποδοσφαίρου έχουν παρεισφρήσει κι άλλα στοιχεία, χωρίς να υπάρχει δικαιολογία για τα γνωστά επεισόδια κάθε φορά, όμως είναι κι αυτό ένα σημείο των καιρών» είπε αρχικά ο ισχυρός άνδρας των Περιστεριωτών και συνέχισε αναφερόμενος, στο αν η απόφαση για ματαίωση ήταν αδικία προς τον Ατρόμητο.

«Θεωρώ ότι το να μην γίνει τελικός είναι λάθος και άδικο για εμάς προσωπικά που στο φινάλε δεν έχουμε καμία σχέση με ότι έχει συμβεί. Κρίνονται κι άλλα πράγματα. Έσοδα, εισιτήριο ευρωπαϊκό τα προβλήματα θα είναι πολλά.

Πρέπει να καθίσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι σε ίδιο τραπέζι. Σύσκεψη με ιδιοκτήτες και όχι στελέχη. φτάσαμε σε ώρα μηδέν. Συμφωνούμε να γίνει η αναβολή σε ώρα εκτόνωσης, όμως η ματαίωση είναι ακραίο μέτρο».

Η θέση του ΟΤΕ ΤV 

Θέση όμως επί του ζητήματος πήρε και ο ΟΤΕ ΤV. Αφού, καλύπτει τηλεοπτικά την διοργάνωση του Κυπέλλου, ενώ το ζήτημα περιπλέκεται αφού ναι μεν εκπνέει το συμβόλαιο συνεργασίας του με την ΕΠΟ, αλλά έχει ήδη υπογραφεί ανανέωση μεταξύ των δύο πλευρών εως το 2019. «Όπως σε κάθε τηλεοπτικό συμβόλαιο, υπάρχουν ρήτρες. Και οι ρήτρες αυτές θα εφαρμοστούν!» ειπώθηκε λακωνικά από πλευράς καναλιού.

ÃÉÁÊÏÕÌÁÊÇÓ ÌÐÏÕÏÍÁÍÏÔÅ  ÁÅÊ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here