Αδωνις: Να τιμωρούνται οι μαθητές που παραβιάζουν τους νόμους-Τι απαντά ο υπουργός

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

«Τα παιδιά δεν μπορεί να παραβιάζουν τους νόμους και να μένουν ατιμώρητα» υποστήριξε στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Α. Γεωργιάδης,  με αφορμή την συζήτηση στην Βουλή για την καταδίκη τριών μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας επειδή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις. «Μας χωρίζει άβυσσος» απάντησε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος αν και δεν διαφώνησε στο ότι οι νέοι πρέπει να σέβονται τους νόμους, υπογράμμισε ότι ότι πρέπει να σέβεται επίσης κανείς και το γεγονός ότι είναι νέοι.

Ο κ. Γεωργιάδης παρενέβη στο ζήτημα κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, παρά το γεγονός ότι το θέμα έθιξε με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Γκιόκας, κι ότι η δική του επίκαιρη ερώτηση είχε άλλο θέμα.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «εντελώς παράλογο» να κατηγορείται ένας διευθυντής ή ένας δικαστής επειδή εφάρμοσε το νόμο και πρόσθεσε:«Οι μαθητές πρέπει να μαθαίνουν ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται. Αν δεν το μάθουν σε αυτή την ηλικία τότε η Ελλάδα καταλήγει Δυτική Αττική» πρόσθεσε.

«Μας χωρίζει άβυσσος» επισήμανε ο υπουργός Παιδείας, Κ.Γαβρόγλου, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Ν.Δ., Άδ.Γεωργιάδη, σχετικά με την δικαστική απόφαση που καταδίκασε νεαρούς μαθητές σε κοινωνική εργασία για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις. Ο Κ.Γαβρόγλου επισήμανε ότι είναι σημαντικό οι νέοι να μαθαίνουν να σέβονται τους νόμους, αλλά εξίσου σημαντικό είναι «να σέβεσαι το γεγονός ότι είναι νέοι».

 

Απαντώντας στον Γ.Γκιόκα, ο Κ.Γαβρόγλου υπογράμμισε ότι «σε ένα δημοκρατικό σχολείο ο αυταρχισμός δεν είναι μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας», ενώ υπενθύμισε ότι ο νόμος που ποινικοποιεί τις μαθητικές κινητοποιήσεις είχε καταργηθεί από την σημερινή κυβέρνηση, γι’ αυτό κι η εισαγγελέας του Άρειου Πάγου, Ξ.Δημητρίου, παρενέβη μετά την δικαστική απόφαση.

Ο Κ. Γαβρόγλου τόνισε ακόμα ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές, αλλά ταυτόχρονα οι πολίτες μπορούν να έχουν άποψη γι’ αυτές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here