Άδωνις Γεωργιάδης: Θεατής και μέτρα με το σταγονόμετρο απέναντι στο διεθνές κύμα ανατιμήσεων

Παραμένει θεατής και νίπτει τα χείρας του απέναντι στο κύμα ανατιμήσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, όπως δείχνουν οι δηλώσεις που έκανε, με επιθετικό ύφος προς τους δημοσιογράφους, στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης παρουσίασε ως «νομοτελειακό» γεγονός το ότι «θα έρθουν αυξήσεις, από την στιγμή που υπάρχει παγκόσμια αύξηση όλων των τιμών, από τα ναύλα και την ενέργεια μέχρι τις πρώτες ύλες, το αντιμετωπίζουν όλα τα κράτη και ιδιαίτερα τα προηγμένα. Προφανώς επηρεάζει και την Ελλάδα, δεν είμαστε εκτός του υπόλοιπου κόσμου … θα έχει παροδικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την ομαλοποίηση της αγοράς, οι καραντίνες είχαν προκαλέσει μεγάλη ανωμαλία στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Προανήγγειλε μάλιστα ότι «ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα ανακοινώσει κάποια μέτρα για τους ευάλωτους και για κάποια πεδία όπου το κράτος μπορεί να δράσει», αλλά έσπευσε ταυτόχρονα να εμποδίσει κάθε προσπάθεια ανάλυσης του ποια θα είναι αυτά τα μέτρα και κυρίως το πόσο επαρκή θα είναι. «Μην το παίρνουμε αποσπασματικά, στο ένα ή στο άλλο … θα είναι αυτά που πρέπει, αλλά χρειάζεται προσοχή, γιατί δεν υπάρχει μέτρο χωρίς συνέπειες … αν κόψεις μαζικά τους φόρους, σου λείπουν τα λεφτά από το κράτος, εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, θέλουν ρέγουλα. Αυτήν πιστεύω μέχρι τώρα έχουμε αποδείξει ότι την κάνουμε καλά και θα την κάνουμε και σε αυτή την φάση», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Μάλιστα, παρότι Επιμελητήρια και επιχειρήσεις έχουν ήδη χτυπήσει «κώδωνα κινδύνου» από τα μέσα του καλοκαιριού, ο κ. Γεωργιάδης παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι τα νούμερα θα ευημερούν, προβλέποντας θετικά αποτελέσματα για την οικονομία το επόμενο διάστημα. Και με μάλλον επιθετικό ύφος προς τους δημοσιογράφους, είπε «μην θέλετε αμέσως να παρουσιάσετε μία μίζερη εικόνα. Η οικονομία πάει πάρα πολύ καλά, θα πάει πολύ καλύτερα από ό,τι όλοι εσείς περιμένατε»…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here