Δημητρόφ: Η χώρα μου έχει ωριμάσει-Δεν χρειάζεται ρίζες 2.000 ετών για να νοιώσει αυτοπεποίθηση-Πεπεισμένη για συμφωνία η ΕΕ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η χώρα μου έχει ωριμάσει και δεν χρειάζεται πλέον ρίζες 2.000 ετών για να νιώσει αυτοπεποίθηση», δήλωσε  σήμερα στους δημοσιογράφους ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νικόλα Ντιμιτρόφ, στο περιθώριο της διήμερης άτυπης συνόδου των ΥΠΕΞ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Gymnich) στη Σόφια.

«Έχουμε την ίδια προσέγγιση όσον αφορά τις διαφορές με την Ελλάδα», πρόσθεσε ο ίδιος, όπως μεταδίδει το euroactiv. com, ενώ σημείωσε ότι «είναι καλύτερο να συνεργαζόμαστε και να ανταγωνιζόμαστε για πράγματα που έχουν σημασία σήμερα, από το να ανταγωνιζόμαστε για το ποιος είχε περισσότερες λαμπρές νίκες και ήττες στην πλούσια ιστορία μας».

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα στη Σόφια ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε νέα συνάντηση με τον ομόλογό του, της πΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η συζήτηση του κ. Κοτζιά με τον κ. Ντιμιτρόφ, μόλις λίγες ημέρες μετά την εκτενή συνάντησή τους στη Βιέννη, επικεντρώθηκε σε πτυχές προγραμματισμού ενόψει και επόμενων συναντήσεών τους, στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης.

Οπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ θασυναντηθεί με την κ. Μέρκελ την Τετάρτη 21 Φεβρουρίου.  Βασικό θέμα της συνάντησης, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης θα είναι οι διμερείς σχέσεις και τρέχοντα θέματα ευρωπαϊκής και περιφερειακής πολιτικής.

Περιμένει συμφωνία η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «είναι πεπεισμένη» ότι μπορεί να διευθετηθεί μέχρι τον Ιούλιο η διαφορά της Αθήνας και των Σκοπίων για την ονομασία της ΠΓΔΜ δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος της ΕΕ Γιοχάνες Χαν.

Ερωτηθείς στη Σόφια για τις πιθανότητες επίλυσης της διαφοράς αυτής έως τα τέλη της βουλγαρικής προεδρίας της ΕΕ, στις 30 Ιουνίου, ο Γιοχάνες Χαν δήλωσε ότι «είναι πεπεισμένος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here