Αδιέξοδο για κόκκινα δάνεια-πλειστηριασμούς- Νέα συνάντηση σήμερα

Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης  με τους εκπροσώπους των θεσμών για τη ρύθμιση των ‘κόκκινων” δανείων και τους πλειστηριασμούς.

Οι δανειστές παραμένουν στη σκληρή γραμμή τους με αποτέλεσμα να μην διαφαίνεται προς το παρόν προοπτική άμεσου συμβιβασμού. Ετσι οι συζητήσεις που διεκόπησαν στις 5 τα ξημερώματα και θα συνεχισθούν σήμερα.

Ουσιαστικά το ζήτημα επαναφέρεται στο πολιτικό επίπεδο, αφού σε τεχνικό επίπεδο δεν βρέθηκε λύση. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επικοινωνήσει εκ νέου με ξένους ηγέτες στους οποίους θα θέσει τα θέματα. Οπως είναι γνωστό προσφάτως ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις των δανειστών να πάρουν τα σπίτια των ανθρωπων στην Ελλάδα και ότι θα πρέπει να βρεθεί ένς συμβιβασμός ώστε και όσοι τεχνηέντως αποφεύγουν να πληρώσουν να μην ευνοηθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάσταση απόψεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών αφορά τα κριτήρια για τον πλειστηριασμό α’ κατοικίας, καθώς και τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων -εάν δηλαδή θα πωληθούν σε funds και ποια από τα μη εξυπηρετούμενα (στεγαστικά, επιχειρηματικά) δάνεια θα μεταβιβαστούν σε funds.

Το διαφαινόμενο αδιέξοδο οδήγησε και στην ματαίωση του σημερινού  EuroWorking Group το οποίο θα συνεδριάσει για την Ελλάδα την Τρίτη, δίνοντας παράταση δύο ημερών στις διαπραγματεύσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here