Αδιανόητο έγκλημα: Αντιπολιτευτικές μικρότητες σκότωσαν 359 ανθρώπους;

Μια εξαιρετικά θλιβερή πτυχή ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όσον αφορά στις οκτώ βομβιστικές επιθέσεις οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 359 ανθρώπους στη Σρι Λάνκα. Αν ευσταθεί και δεν πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο αυτο- ή και ετερο-τροφοδοτουμενων fake news για αντιπολιτευτικούς λόγους- αποκαλύπτει το άθλιο επίπεδο της άσκησης πολιτικής σε αυτή τη μικρή δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, από την πρώτη μέρα των επιθέσεων,στελέχη της τοπικής αστυνομίας και της υπηρεσίας πληροφοριών δήλωσαν πως υπήρχαν από μηνών πληροφορίες για επικείμενες επιθέσεις με βόμβες σε χριστιανικές εκκλησίες και πρεσβείες. Θεωρήσαμε ότι δεν έγινε σωστή αξιολόγηση της απειλής ή ότι η Αστυνομία πήρε μέτρα, όμως παρά τις προσπάθειές δεν μπόρεσε να αποτρέψει τις επιθέσεις. Τώρα αποκαλύπτεται (εκτός και αν προκειται για «λασπη» και fake news) ότι πριν από ένα μήνα ο υπεύθυνος ασφαλείας συνέταξε μια έκθεση για το θέμα και ανέφερε μεταξύ των υπόπτων και τους οκτώ άνδρες που συμμετείχαν στις επιθέσεις αυτοκτονίας.

Αυτό -αν αληθεύει- σημαινει ότι οι πληροφορίες ήταν βάσιμες και συγκεκριμένες και ότι αν είχαν συλληφθεί οι οκτώ δεν θα είχαν σκοτωθεί οι 359 αθώοι άνθρωποι. Σύμφωνα με όσους διακινούν την είδηση αυτή, επειδή υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ του προέδρου και του πρωθυπουργού της χώρας, η έκθεση αυτή (των μυστικών υπηρεσιών) δεν γνωστοποιήθηκε στον δεύτερο.

Και φυσικά μένουμε με την απορία, ότι αν η αντιπολιτευτική μικρότητα κράτησε στο σκοτάδι τον πρωθυπουργό της χώρας, για ποιο λόγο η Αστυνομία δεν προχώρησε σε συλλήψεις αφου είχε τόσο συγκεκριμένες πληροφορίες; Θα μπορούσε δηλαδή να κάνει τη δουλειά της έστω και μη ενημερώνοντας τον πρωθυπουργό. Μήπως συνέλαβε λάθος άτομα και της ξέφυγαν οι «οκτώ»; Η μήπως άφησε να εξελιχθούν τα γεγονότα από αντιπολιτευτικό μένος για να φορτώσει τις επιθέσεις στην ανικανότητα του πρωθυπουργού;

Ελπίζουμε ο λόγος της απραξίας τους να ήταν ότι υποβάθμισαν τον κίνδυνο θεωρώντας μη βάσιμες τις πληροφορίες ή ότι δεν έμειναν άπραγοι και συνέλαβαν άλλες ύποπτες ομάδες, οπότε τους ξέφυγαν οι δράστες. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι άφησαν να ολοκληρωθούν οι επιθέσεις με κίνητρο να κάνουν αντιπολίτευση με εκατόμβη νεκρών. Όμως αυτό θα πρέπει πλέον να τεκμηριωθεί…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here