«Άδειασμα» Τραμπ σε Μητσοτάκη: Και αν χάσετε;-Δεν θα χάσουμε

Έναν περίεργο διάλογο μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, φέρνει στο φως η εφημερίδα «Εστία».

Ο διάλογος- εφόσον έχει μεταφερθεί σωστά – αναδεικνύει τις αδυναμίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής απέναντι σε ΗΠΑ και  Τουρκία, καθώς δεν αρθρώνει κάποιο συνολικό και περιεκτικό σχέδιο και στρατηγική αλλά απλά επιζητά να προσδεθεί στο άρμα των Αμερικανών, τους οποίους χρίζει εξ ορισμού επικυρίαρχους και επιδιαιτητές της περιοχής.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ που υποτίθεται ότι εγγυάται την ειρήνη στο Αιγαίο και τις καλές σχέσεις με την Τουρκία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ρωτά τον ‘Έλληνα πρωθυπουργό τι θα γίνει αν η χώρα μας χάσει (!) ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

Όπως αναφέρει η «Εστία», πίσω από τις κλειστές πόρτες ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήγησε στον πρόεδρο των ΗΠΑ τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στη νοτιοανατολική Ευρώπη τυχόν προκλητική ενέργεια της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε λόγο για «θερμό επεισόδιο» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, εξήγησε πως η χώρας μας θα αντιδράσει σε περίπτωση που αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Κι αν χάσετε;», ρώτησε χαρακτηριστικά σε εκείνο το σημείο τον Ελληνα πρωθυπουργό ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την «Εστία».

«Δεν θα χάσουμε κ. Πρόεδρε», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here