“Αδειασμα” στην τροπολογία και από δεύτερο μέλος της Επιτροπής: “Δεν θέλω ακαταδίωκτο, με θίγει”! “Καρφί” για υπουργό που στοχοποιεί την Επιτροπή στην “εκλογική του πελατεία

Μετά την ηχηρή διαφοροποίηση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλους της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων Αθ.Εξαδάκτυλου, που δήλωσε την Παρασκευή ότι αποποιείται των προνομίων που προβλέπει η τροπολογία που έφερε τελευταία στιγμή το υπουργείο Υγείας και προβλέπει ασυλία προκαταβολικά από οποιονδήποτε έλεγχο ή υποχρέωση να καταθέσουν στοιχεία αν ζητηθεί, και δεύτερο μέλος της Επιτροπής των ειδικών εξέφρασε την αντίθεσή του στην θέσπιση του περίφημου ακαταδίωκτου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής δημόσιας υγείας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμώνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος είπε ότι όχι μόνο δεν θέλει το ακαταδίωκτο αλλά “αισθάνομαι ότι με θίγει κιόλας”, ενώ “φωτογράφισε” υπουργό που εκμεταλλεύεται τη σύγχυση για να στοχοποιήσει την Επιτροπή που “λέει τη γνώμη της για κάποια μέτρα που προτείνονται και η κυβέρνηση αποφασίζει” για να πει ότι “εγώ ήθελα να ανοίξω αυτό και εκείνο, δεν μου έδωσε την άδεια η επιτροπή”.

Ειλικρινά δεν το καλοκαταλαβαίνω και αισθάνομαι ότι με θίγει κιόλας. Όχι, δεν θέλω ακαταδίωκτο” δήλωσε συγκεκριμένα ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, και πρόσθεσε:

“Καταλαβαίνω το επιχείρημα αλλά νομίζω ότι είναι ασθενικό γιατί η  επιτροπή είναι γνωμοδοτική. Άλλο αν στη δημόσια συζήτηση αυτό έχει πάρα πολλές φορές μπερδευτεί. Δηλαδή ακούς κουβέντες τύπου “αποφάσισε η Επιτροπή”. Μα η επιτροπή δεν αποφασίζει. Η επιτροπή λέει τη γνώμη της για κάποια μέτρα που προτείνονται και η κυβέρνηση αποφασίζει. Έχει γίνει σύγχυση μεγάλη γύρω από αυτό, μέχρι και ακραίες εκφράσεις έχουν ακουστεί. Ακούστηκε από υπουργό “εγώ ήθελα να ανοίξω αυτό και εκείνο, δεν μου έδωσε την άδεια η επιτροπή”. Αν είναι δυνατόν! Υπονοώντας ότι η τελική απόφαση είναι της επιτροπής, πράγμα απολύτως λανθασμένο και θεσμικά και πραγματικά. Ο κάθε υπουργός μετέχει σε μία κυβέρνηση η οποία λαμβάνει την απόφαση. Εκεί είναι η ευθύνη. Με ενοχλεί βαθύτατα σε αυτήν την πολύ μεγάλη κρίση που περνά όλος ο κόσμος και η χώρα μας μεταξύ άλλων, να κυριαρχεί το πως θέλει να εμφανίζεται κανένας στην εκλογική του πελατεία”.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here