Άδεια μπουκάλια και κράνη βρήκε η ΕΛΑΣ στην ΑΣΟΕΕ-Φωτογράφισε και τα συνθήματα στους τοίχους

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από νωρίς το πρωί σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που τελούσαν υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση αυτή έγινε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες, καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση της αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες, ρούχα και υλικά για κάλυψη χαρακτηριστικών προσώπου, καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου, κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

Οι χώροι σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου.

Όπως τονίζεται σχετικά η ΕΛ.ΑΣ «θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις».

Η ΕΛΑΣ φωτογράφισε και όλα τα… συνθήματα

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα όχι μόνο τα «ευρήματά της» που ως συνήθως περιλαμβάνουν κράνη, λίγα άδεια μπουκάλια και κατσαβίδια, αλλά και πλήθος φωτογραφιών που αποτυπώνουν πολιτικά συνθήματα των αναρχικών εντός των χώρων του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο «φακέλωμα» και ασφαλώς είναι άξιον απορίας γιατί οι φωτογράφοι της ΕΛΑΣ και το Γραφείο Τύπου της έδωσαν και τέτοιου είδους «τεκμήρια» στη δημοσιότητα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here