Δεύτερη επίθεση αγνώστων στο σπίτι του προέδρου του ΟΑΣΑ-Τ. Ταστάνης: Φασιστική ενέργεια-ΣΥΡΙΖΑ: Εξυπηρετούν σκοτεινά οικονομικά συμφέροντα, δεν πτοούν κανέναν

Περίπου 50 άγνωστα άτομα, «επιτέθηκαν» για δεύτερη φορά στο σπίτι του προέδρου του ΟΑΣΑ Τάσου Ταστάνη, γράφοντας συνθήματα στους τοίχους και πετώντας προκηρύξεις κατά των νέων μηχανημάτων και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. 

«Ελεύθερες μετακινήσεις», «σπάσιμο στις μπάρες» και «κλωτσιές στους ελεγκτές» ήταν τα συνθήματα που έγραψαν στους τοίχους

Είναι η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ και η οικογένειά του δέχονται επίθεση στο σπίτι τους,  Η πρώτη ήταν στις 4 Δεκέμβρη του 2016.

Όπως δήλωσε ο πρόεδος του ΟΑΣΑ, Τάσος Ταστάνης, «πρόκειται για μια ακόμη φασιστική ενέργεια, που σχεδιάστηκε από σκοτεινούς κύκλους, θυμίζει άλλες εποχές και δεν ‘εχει απολύτως κανένα έρεισμα στην κοινωνία».

«Προφανώς δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα των εκατομμυρίων πολιτών της Αθήνας για σύγχρονες, ασφαλείς και προσιτές δημόσιες συγκοινωνίες. Όσες απειλές και τρομοκρατικές επιθέσεις και αν δεχτούμε, δεν πρόκειται να μας πτοήσουν.

Θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα μας για την αναβάθμιση των μετακινήσεων των συμπολιτών μας και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών» κατέληξε ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις απειλές, τον προπηλακισμό και την επίθεση στον σπίτι του προέδρου του ΟΑΣΑ Τάσου Ταστάνη. Ιδιαίτερα το τελευταίο, προσιδιάζει μόνο σε φασιστικές λογικές και πρακτικές», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για τη νέα επίθεση στον πρόεδρο του ΟΑΣΑ.

Αναφέρει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τάσος Ταστάνης πέφτει θύμα τέτοιων βιαιοτήτων, από ανθρώπους που εξυπηρετούν σκοτεινά οικονομικά συμφέροντα και δεν έχουν καμιά σχέση με κοινωνικές διεκδικήσεις».

Τονίζει πως «στο πρόσωπό του, κάποιοι προσπαθούν να χτυπήσουν μια πολιτική η οποία αποσκοπεί στην εξυγίανση και την αναβάθμιση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών, προς όφελος των πολιτών, και κυρίως των πιο αδύναμων».

«Να είναι σίγουροι», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ότι δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν ή να εκφοβίσουν κανέναν».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here