Οι σημερινές απεργίες -νοσοκομεία, πλοία, ηλεκτρικός-Oι συγκεντρώσεις στην Αθήνα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η οποία απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνει για τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. To ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί μεταξύ άλλων προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σταμάτημα των διαδικασιών αξιολόγησης δομών και εργαζομένων, κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων που περικόπτουν οργανικές θέσεις, κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, της μερικής απασχόλησης, αύξηση μισθών.

Με προσωπικό ασφαλείας θα  λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές, λόγω της συμμετοχής γιατρών και εργαζομένων  στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

Δεμένα θα μείνουν και  τα πλοία στα λιμάνια λόγω της 24ωρης  απεργίας των ναυτεργατών

Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προγραμματίσει τροποποιήσεις των προγραμματισμένων δρομολογίων τους λόγω της απεργίας και οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία

Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας στον ηλεκτρικό, που δεν θα λειτουργήσει απόψε μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι τη λήξη της βάρδιας (επόμενη στάση εργασίας  στον ηλεκτρικό το Σάββατο το βράδυ πάλι 9 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας και τη Δευτέρα το πρωί από τα χαράματα έως τις 10.00 το πρωί).

Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι αντί να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες οργανικά κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών ανακυκλώνοντας το ήδη ολιγάριθμο υπαλληλικό προσωπικό.

Εξάλλου, πρωτοβάθμια σωματεία πραγματοποίησαν παρέμβαση σε κτήριο του ΟΑΕΔ επί της Σταδίου, κρεμώντας πανό κατά της ανεργίας και της επισφάλειας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here