Αδ. Γεωργιάδης: Κυνικός ξανά-Δεν μπορεί να υπάρξει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας-Θα καταρρεύσουν οι Τράπεζες

Επανέρχεται στο θέμα προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο υπουργός Ανάπτυξης και επαναλαμβάνει ότι απόλυτη προστασία δεν μπορεί να υπάρξει, αυτή τη φορά ωστόσο, εστιάζει στο τραπεζικό σύστημα τη ζημία στην οικονομία που είχε αναφέρει σε δήλωση του πριν μια βδομάδα σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ενδεχόμενη απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας θα σήμαινε «την πλήρη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, καθ’ όσον κανείς δεν θα είχε λόγο να πληρώνει τα δάνειά του».

«Θέλω να σωθεί το σπίτι εκείνου που πρέπει να προστατευτεί», είπε ακόμη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών.

Σχετικά με τα κοινωνικά κριτήρια και το εύρος προστασίας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι δεν μπορούν να «χρεωθούν στον «νεοφιλελεύθερο Γεωργιάδη», διότι το εύρος προστασίας της πλατφόρμας έχει αποφασιστεί από τον «αριστερό Τσίπρα»». «Αυτός την έφτιαξε», πρόσθεσε και χαρακτήρισε «τραγελαφικό» το «να κατηγορείται από τον Τσίπρα για εφαρμογή του νόμου Τσίπρα».

Όσον αφορά στον νέο Πτωχευτικό Κώδικα, ξεκαθαρίζει ότι «θα υπάρχει πρόνοια για τους αδύναμους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here