Αδ. Γεωργιάδης: Ερχονται κλειστά κέντρα κράτησης-φυλακές για πρόσφυγες και μετανάστες

Την δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης, δηλαδή φυλακών για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες προαναγγέλλει με δηλώσει του στον Σκαί, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης. Αν και θεσμικά αναρμόδιος, ο κ. Γεωργιάδης παραπέμπει στο πρόγραμμα της ΝΔ και επιμένει πως αυτά τα κλειστά κέντρα θα γίνουν.

Είναι προφανές πως περνάμε πλέον με ταχείς ρυθμούς από την αντιμεταναστευτική, ακροδεξιά ρητορική, στην εφαρμογή πολιτικών που ταιριάζουν γάντι με τις πολιτικές Σαλβίνι και Ορμπαν στην Ευρώπη.

Είπε ο κ. Γεωργιάδης:

«Όπως εξελίσσεται το μεταναστευτικό, αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα. Ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί έχουν την πλήρη εικόνα και θα κάνουν αυτό που πρέπει. Στο πρόγραμμα της Ν.Δ. περιλαμβάνονται τα κλειστού τύπου κέντρα και αυτό θα γίνει. Πάντα όμως σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συνθήκες».

Για τη Novartis

«Η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει και θα ψηφίσει τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τον κύριο Παπαγγελόπουλο, κυρίως για να διερευνηθούν οι καταγγελίες του αντιεισαγγελέα κυρίου Αγγελή εναντίον του. Η επιτροπή θα συσταθεί και θα διερευνήσει. Εάν υποτεθεί ότι βρεθούν στοιχεία ικανά προς παραπομπή του κυρίου Παπαγγελόπουλου, η Βουλή θα αποφασίσει αν αυτό είναι θέμα Βουλής, δηλαδή αρμοδιότητα ειδικού δικαστηρίου, ή αν είναι θέμα τακτικής δικαιοσύνης. Αυτό όμως θα γίνει αφού προηγηθεί η έρευνα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here